Κατοικιδια

Τραγικό - Πέθανε μία από τις πιο σπάνιες χελώνες στον κόσμο

Τώρα έχουν απομείνει μόλις τρεις μαλακοχελώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
μαλακοχελώνα του Γιανγκτσέ
Μαλακοχελώνα του Γιανγκτσέ / © EPA/FEATURECHINA

Μία από τις εναπομείνασες πιο σπάνιες χελώνες στον κόσμο πέθανε. Η μαλακοχελώνα του Γιανγκτσέ ήταν 90 ετών

Πέθανε μια από τις τέσσερις πιο σπάνιες χελώνες στον κόσμο στον ζωολογικό κήπο Suzhou στη νότια Κίνα. Επρόκειτο για μια θηλυκή μαλακοχελώνα του Γιανγκτσέ, γνωστή και ως Rafetus swinhoei. Τώρα έχουν απομείνει μόνο τρεις μαλακοχελώνες.

Υπό διερεύνηση βρίσκονται τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Η μαλακοχελώνα του Γιανγκτσέ είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση εξαιτίας του κυνηγιού, της υπεραλίευσης και της καταστροφής του οικοτόπου της. Στον ζωολογικό κήπο της Κίνας βρίσκεται άλλη μια αρσενική χελώνα, ενώ οι άλλες δύο ζουν ελεύθερες στο φυσικό τους περιβάλλον στο Βιετνάμ. 

Εμπειρογνώμονες είχαν προσπαθήσει τεχνητά να γονιμοποιήσουν την σπάνια χελώνα, ηλικίας άνω των 90 ετών, για πέμπτη φορά λίγο πριν πεθάνει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, το προσωπικό του ζωολογικού κήπου και διεθνείς εμπειρογνώμονες επιχείρησαν να γονιμοποιήσουν τεχνητά την χελώνα 24 ώρες πριν πεθάνει σε μια προσπάθεια διάσωσης του είδους. 

20988335.jpg
Μαλακοχελώνα του Γιανγκτσέ / © EPA/FEATURECHINA

Σημείωσαν δε ότι δεν υπήρξαν επιπλοκές στην υγεία της χελώνας από τη διαδικασία γονιμοποίησης, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε την επόμενη ημέρα.  Ιστός από τη μήτρα της χελώνας συνελέγη με την ελπίδα να χρησιμεύσει σε έρευνες στο μέλλον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.