Κατοικιδια

Αιχμαλωτίζοντας νεαρούς ελέφαντες στη Ζιμπάμπουε για τους ζωολογικούς κήπους της Κίνας (video)

Ένα αποκλειστικό ντοκουμέντο βαρβαρότητας που δόθηκε στον Guardian από ανώνυμη πηγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Exclusive footage of young wild elephants being captured in Zimbabwe

Ο βρετανικός Guardian δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα βιντεοσκοπημένο υλικό από μια επιχείρηση αιχμαλωσίας νεαρών, άγριων ελεφάντων στη Ζιμπάμπουε και γράφει ότι τα περισσότερα από αυτά τα ζώα καταλήγουν σε ζωολογικούς κήπους της Κίνας.

Το βίντεο τραβήχτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Αυγούστου. Μια ομάδα εργαζομένων στο εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε ετοιμάζεται να αιχμαλωτίσει πέντε ελεφαντάκια. Η αιχμαλωσία άγριων ζώων δεν είναι παράνομη στην εν λόγω αφρικανική χώρα. Παρόλα αυτά η όλη επιχείρηση γίνεται με απόλυτη μυστικότητα.

Ο Guardian γράφει: «To modus operandi αυτών των ανθρώπων είναι πάντα το ίδιο. Πρώτα εντοπίζουν την αγέλη. Μετά κάποιοι με ελικόπτερο διαλέγουν τα πιο μικρά σε ηλικία και τα ακινητοποιούν με ηρεμιστικά βέλη. Καθώς τα ελεφαντάκια καταρρέουν το ελικόπτερο κάνει μια απότομη κάθοδο για να απομακρύνει τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης. Όταν η κατάσταση ηρεμήσει η επίγεια ομάδα πλησιάζει τους μικρούς ελέφαντες και τους επιβιβάζει κοιμισμένους σε φορτηγά».

Το βιντεοσκοπημένο υλικό της αιχμαλωσίας και οι φωτογραφίες δόθηκαν στον Guardian από ανώνυμη πηγή. Εκτιμάται ότι τα περισσότερα από αυτά τα ζώα καταλήγουν σε ζωολογικούς κήπους στην Κούβα, στο Μεξικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανώνυμη πηγή που έδωσε το υλικό είπε ότι οι συγκεκριμένοι ελέφαντες προορίζονταν πιθανότατα για την Κίνα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY