Health & Fitness

Ο ΕΜΑ ελπίζει να εγκρίνει εμβόλια για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού έως το φθινόπωρο

Τι είχε πει για το θέμα ο Σωτήρης Τσιόδρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ελπίζει να εγκρίνει εμβόλια προσαρμοσμένα στις παραλλαγές της Covid έως το φθινόπωρο
Εμβολιασμός Moderna © EPA

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ελπίζει πως θα έχει εμβόλια προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση παραλλαγών του κορωνοϊού μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ελπίζει πως θα έχει εμβόλια προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση παραλλαγών του κορωνοϊού, όπως η Όμικρον, τα οποία θα εγκριθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι προσαρμοσμένα εμβόλια πιθανόν να εγκριθούν έως τον Σεπτέμβριο το αργότερο για να είμαστε έτοιμοι για νέες εκστρατείες ανοσοποίησης στην ΕΕ το φθινόπωρο», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, ο επικεφαλής βιολογικών απειλών για την υγεία και της στρατηγικής εμβολίων του EMA.

«Αυτό θα επιτρέψει στους παρασκευαστές-παραγωγούς να προσαρμόσουν αναλόγως τις γραμμές παραγωγής τους».

Τα εμβόλια mRNA που παρασκευάζονται από την Pfizer-BioNTech και τη Moderna, είναι τα πιο εξελιγμένα και οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται. Παραμένει ασαφές εάν τα εμβόλια θα στοχεύουν μια ή δύο παραλλαγές σε μια δόση, πρόσθεσε ο Καβαλέρι.

Με φόντο τα παραπάνω ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι ο κορωνοϊός σίγουρα θα προσπαθήσει να ξεφύγει όπως ήδη καταγράφονται λοιμώξεις στην Αμερική αλλά θα έχει ενδεχομένως χαμηλότερη λοιμογονικότητα και θνητότητα θα είναι όμως πιο μεταδοτικός από την Όμικρον.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο καθηγητής ανέφερε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε ένα νέο εμβόλιο σε ένα εύλογο προσεχές διάστημα, ωστόσο από την πλευρά του ο καθηγητής και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας λοιμώξεων, Νίκος Σύψας, τόνισε ότι «μπορούμε να έχουμε σε τρεις μήνες ένα νέο εμβόλιο mRNA - μοριακής τεχνολογίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ