Health & Fitness

Τσιόδρας - Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι σώθηκαν λόγω εμβολίων

Τι είπε για τη χρήση της μάσκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσιόδρας - Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι σώθηκαν λόγω εμβολίων
Τσιόδρας - Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι σώθηκαν λόγω εμβολίων © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Τσιόδρας - Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι έχουν κερδίσει τη ζωή τους με τα εμβόλια.

Για την αξία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την έναρξη των εργασιών του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λοιμώξεων που διοργανώνει από σήμερα έως και την Κυριακή, 8 Μαϊου, η Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων στην Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι έχουν κερδίσει τη ζωή τους χάρη στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής εκτίμησε επίσης πως έπειτα από τη διετία της επιδημίας και τον καταιγισμό της γνώσης για τη λοίμωξη Covid-19 στην επιστημονική κοινότητα, πως είναι ορατό το μέλλον μας με τον έλεγχο και τη διαχείριση της επιδημίας.

«Η υβριδική ανοσία που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και την Ευρώπη, δηλαδή ο εμβολιασμός και η φυσική νόσηση, σε συνδυασμό με την καλοκαιρία της εποχής, θα μας βοηθήσουν στην έλεγχο και τη μείωση της επιδημίας μετά το φθινόπωρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιοδρας.

«Το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί. Θα κριθεί όμως από τα εμβόλια και τη δυνατότητα διαφυγής του ιού από αυτά. Η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων. Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων» σημείωσε ο καθηγητής.

Τσιόδρας - Κορωνοϊός: Η μάσκα στο μέλλον θα αποτελεί ελεύθερη επιλογή

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, ο καθηγητής επισήμανε πως στο μέλλον αυτό θα αποτελεί μία ελεύθερη και συνειδητή επιλογή για το πότε και που θα χρησιμοποιείται. Για τη χρήση της από τον επόμενο μήνα στη χώρα τόνισε πως η δική του θέση είναι οι άνθρωποι που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, να αξιολογούν τα δεδομένα και να επιλέγουν τι θα κάνουν. 

Όμως, όσοι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο για νόσηση χρειάζεται να φορούν τη μάσκα. 

Ενδεικτικά ανέφερε ότι δε χρειάζεται να καταργηθεί η μάσκα σε χώρους όπως νοσοκομεία, φαρμακεία, μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ