Health & Fitness

Ο ρόλος της «Όμικρον 2» στη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Πού έχει εντοπιστεί και πόσο επικίνδυνη είναι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζευγάρι με μάσκα στη Ρώμη με θέα το Βατικανό
Ζευγάρι με μάσκα στη Ρώμη με θέα το Βατικανό © Unsplash

«Όμικρον 2»: Η παραλλαγή του κορωνοϊού προβληματίζει τους ειδικούς - Πού έχει εντοπιστεί και πόσο επικίνδυνη είναι

Ο καθηγητής επιδημιολογίας του ινστιτούτου Παστέρ της Γαλλίας, Antoine Flauhaut μίλησε για την «Όμικρον 2», τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τη διασπορά κρουσμάτων στη Γαλλία αλλά και την Ευρώπη.

«Η νέα αυτή παραλλαγή της Όμικρον ενδέχεται να αποτελεί την αιτία που τα κρούσματα δεν μειώνονται όσο γρήγορα είχε προβλεφθεί στη Γαλλία.

Στη Βρετανία, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται στο μισό κάθε επτά ημέρες. Περιμέναμε να δούμε κάτι αντίστοιχο και στη Γαλλία, με μια καθυστέρηση δύο εβδομάδων. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη», σημείωσε ο καθηγητής.

Απότομη αύξηση κρουσμάτων προκαλεί η «Όμικρον 2»

Ο καθηγητής έκανε λόγο για την πρωτόγνωρη έξαρση των κρουσμάτων στην Βρετανία που μετά την κορύφωσή τους, ωστόσο, ακολούθησαν πτωτική πορεία. Παρόλα αυτά, στη Γαλλία τα κρούσματα ανεβαίνουν και βρίσκονται κοντά στο μισό εκατομμύριο, χωρίς να φαίνονται τάσεις αποκλιμάκωσης.

«Αυτή η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι η αιτία της πρόσφατης αύξησης μολύνσεων» είπε και πρόσθεσε πως «η "Όμικρον 2", σε αντίθεση με την Όμικρον, έχει ήδη εντοπιστεί στην Ινδία, τη Σιγκαπούρη και το Βέλγιο. Φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την αναζωπύρωση της επιδημίας στη Δανία και θα μπορούσε να κυριαρχήσει σε αυτήν τη χώρα».

Είναι η «Όμικρον 2» πιο επικίνδυνη;

Αναφορικά με τον κίνδυνο που υπάρχει από την «Όμικρον 2», ο Flauhaut επεσήμανε πως είναι λίγα τα δεδομένα σχετικά με τη δυνατότητα της παραλλαγής να μολύνει αλλά και με τη νοσηρότητα που μπορεί να προκαλέσει. «Σύντομα θα γνωρίζουμε αν μπορεί η παραλλαγή αυτή να ξεφύγει από την ανοσία των εμβολίων», τόνισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ