Health & Fitness

Μπουρλά: Υπερήφανος για την παρασκευή του χαπιού της Pfizer

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπερήφανος ο Μπουρλά για την παρασκευή του χαπιού της Pfizer
Ο Άλμπερτ Μπουρλά © EPA Pool

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ανάρτησε δύο φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται ερευνητές της Pfizer να κρατούν στα χέρια τους το χάπι κατά του κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανάρτησε δύο φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται ερευνητές της φαρμακευτικής να κρατούν στα χέρια τους το χάπι κατά του κορωνοϊού μια μέρα μετά το αίτημα προς την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA. 

«Η πρώτη παρτίδα χαπιών για την Ένωση των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Είμαι πολύ περήφανος που γιορτάζω την ικανότητα των συναδέλφων μας να προωθήσουν γρήγορα το υποψήφιο φάρμακο που θα χορηγείται από το στόμα. Είναι ένα αγαθό προς όφελος της ανθρωπότητας» έγραψε στο Twitter o Μπουρλά. 

Χθες η Pfizer ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την υποβολή της αίτησής της στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να λάβει την κατεπείγουσα έγκριση χρήσης (EUA) του φαρμάκου Paxlovid. Μεταξύ άλλων υπέβαλε και δεδομένα από την κλινική δοκιμή του φαρμάκου. Η φαρμαβιομηχανία διευκρίνισε ότι έχει ξεκινήσει παρόμοιες διαδικασίες για την έγκριση του φαρμάκου της σε πολλές άλλες χώρες, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ