Visual Browsing
ΤΟ POST ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το post της ημέρας: Γρηγόρης Χαραλαμπάκης

Ανάρτηση του Γρηγόρη Χαραλαμπάκη
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
  • A-
  • A+
0
H viral ανάρτηση του Γρηγόρη Χαραλαμπάκη για τη μετάδοση του κορωνοϊού και την αντιμετώπισή του με τον εμβολιασμό.

«Θετικός λοιπόν κι εγώ στον ιό…

Μια χαλάρωση της προσοχής, λίγη ώρα χωρίς μάσκα σε κλειστό γραφείο και με κλιματισμό, με γνωστούς και συναδέλφους στον οικείο μας χώρο, εκεί που τίποτα δεν συνέβη επί ένα χρόνο παρά την έκθεση όλων μας, λόγω συνθηκών εργασίας, και το κακό δεν άργησε να συμβεί…

Τρεις συνάδελφοι θετικοί στον ιό…

Θυμάμαι πριν 5-6 βδομάδες, που έγραφα σ’ αυτόν τον τοίχο «Άστρα μην με προδώσετε….» όταν είχα την τύχη να κάνω την πρώτη δόση του εμβολίου….

Σχετικα
Αν κάτι μένει από αυτήν την πανδημία είναι μια εποποιία του καλού
Αν κάτι μένει από αυτήν την πανδημία είναι μια εποποιία του καλού

Ε λοιπόν, το σημερινό σχόλιο γράφεται ακριβώς για να πει ότι ευτυχώς που είχα σπεύσει να κάνω το εμβόλιο της Άστρα μόλις με κάλεσαν…. 32 μέρες μετά την πρώτη δόση, εκτέθηκα στον ιό, και το τεστ έδειξε ότι είμαι θετικός….

Ήδη όμως, 4 ημέρες μετά την έκθεσή μου, παρουσίασα συμπτώματα της COVID 19! Πυρετός, καχεξία, πόνοι στους μυς, κυνάγχη, και έντονος ξηρός βήχας! Τα συμπτώματα όμως, ήταν κάπως ήπια και ανεκτά και μάλιστα δεν κράτησαν παρά 2 εικοσιτετράωρα… Ο πυρετός υποχώρησε χωρίς όμως ακόμη να εξαφανιστεί (επανεμφανίζεται ως βραδυνά δέκατα), ο βήχας χάθηκε και έμεινε απλώς η αίσθηση της κακουχίας, όπως μετά από κάθε ίωση, για λίγες μέρες… Α, και ανοσμία!!! (θυμάμαι που χαμογελούσαμε πέρσι τέτοιο καιρό όταν την ανέφεραν ως σύμπτωμα….).

Είναι βέβαιο ότι η ηπιότητα των συμπτωμάτων και ο μικρός χρόνος που διάρκεσαν οφείλεται στο ότι είχα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου! Στις 30 μέρες ο οργανισμός είχε αναπτύξει ικανή δυνατότητα να προβάλλει άμυνα στην εισβολή του ιού και να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά. Και μόνο το γεγονός ότι μπόρεσα να αντιμετωπίσω τον ιό χωρίς να χρειαστεί, όχι να πάω σε νοσοκομείο αλλά ούτε καν να επιβαρυνθώ με φαρμακευτική αγωγή, είναι σημαντικό!

Σχετικα
Η ζωή βασίζεται στην ανάγκη να συνεχίσεις
Η ζωή βασίζεται στην ανάγκη να συνεχίσεις

Ακόμη όμως πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν έζησα τον δριμύ φόβο μπροστά σε μια αβέβαιη εξέλιξη! Ή μάλλον, για να είμαι πιο ακριβής και λιγότερο ηρωϊκός, ο φόβος μου ήταν αρκετά ελεγχόμενος και εκλογικευμένος… Είχα πολύ περισσότερες πιθανότητες, από τη στιγμή που εμφάνισα συμπτώματα,  να αποφύγω μια επιδείνωση, παρά άλλους που δεν είχαν εμβολιαστεί…. Δεν ήμουν ασυμπτωματικός… είχα την αίσθηση όμως ότι θα είχα καλύτερη πρόγνωση!!!

Σήμερα, σκέφτηκα να μοιραστώ την εμπειρία μου για να πω κι εγώ, μετά λόγου γνώσεως πλέον, ότι ο εμβολιασμός είναι η επιλογή μας! Είναι ο τρόπος να πάρουμε πίσω τις ζωές μας! Καθένας μας και όλοι μαζί! Ο ιός είναι ύπουλος, ταχύτατος στη μετάδοση και δεν συγχωρεί καμία ολιγωρία ή χαλάρωση. Μάσκες, αεριζόμενοι χώροι αποστάσεις ασφαλείας και καθαρά χέρια! Και προπαντός, οριστική αντιμετώπιση με το εμβόλιο. Με οποιοδήποτε εγκεκριμένο εμβόλιο.

Υγεία και λυτρωμένα χαμόγελα σε όλους μας!»

 

 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5