- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μείωση σπατάλης: Ξενοδοχεία στο Λονδίνο προσφέρουν τα leftovers του πρωινού
Η πρακτική αυτή κερδίζει συνεχώς έδαφος
Μείωση σπατάλης: Ξενοδοχεία στο Λονδίνο προσφέρουν τα leftovers του πρωινού
Ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία στο Λονδίνο διαθέτουν τα περισσεύματα από τα πρωινά τους μπουφέ μέσω της εφαρμογής Too Good To Go, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων και να προσφέρουν φθηνά γεύματα στους καταναλωτές.
Η εφαρμογή επιτρέπει σε επιχειρήσεις εστίασης να διαθέτουν τρόφιμα που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια, ενώ οι χρήστες τα προμηθεύονται σε χαμηλότερη τιμή. Σύμφωνα με την Έκθεση Δείκτη Σπατάλης Τροφίμων του UNEP, παγκοσμίως σπαταλώνται 1,05 δισ. τόνοι τροφίμων κάθε χρόνο, με τα ξενοδοχεία να συγκαταλέγονται στους βασικούς «παραβάτες».
Στo Λονδίνο, τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία όπως το Mercure, το Bedford, το Radisson Blu και το Citadines Apart’hotel συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι λεγόμενες «σακούλες-έκπληξη» διατίθενται συνήθως στο τέλος του πρωινού (10:00–11:30), με τιμές που κυμαίνονται από £3,99 έως £5, ενώ η κανονική αξία τους μπορεί να φθάνει έως και £22,99.
Η πρωτοβουλία φαίνεται να έχει διπλό όφελος: αφενός μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τα απορρίμματα τροφίμων, αφετέρου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν γεύματα σε προσιτή τιμή.
Πέρα από τα ξενοδοχεία, και αλυσίδες όπως η Pret A Manger, η Pizza Express και τα Gail’s bakeries συνεργάζονται με την εφαρμογή, επεκτείνοντας το δίκτυο διάθεσης τροφίμων που διαφορετικά θα πετιούνταν.
Η πρακτική αυτή κερδίζει συνεχώς έδαφος στο Λονδίνο, αναδεικνύοντας πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση της σπατάλης και στην αλλαγή νοοτροπίας γύρω από την κατανάλωση.
Πηγή: Telegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.