Health & Fitness

Μείωση σπατάλης: Ξενοδοχεία στο Λονδίνο προσφέρουν τα leftovers του πρωινού

Η πρακτική αυτή κερδίζει συνεχώς έδαφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
breakfast
Πρωινό / Pixabay

Μείωση σπατάλης: Ξενοδοχεία στο Λονδίνο προσφέρουν τα leftovers του πρωινού

Ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία στο Λονδίνο διαθέτουν τα περισσεύματα από τα πρωινά τους μπουφέ μέσω της εφαρμογής Too Good To Go, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων και να προσφέρουν φθηνά γεύματα στους καταναλωτές.

Η εφαρμογή επιτρέπει σε επιχειρήσεις εστίασης να διαθέτουν τρόφιμα που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια, ενώ οι χρήστες τα προμηθεύονται σε χαμηλότερη τιμή. Σύμφωνα με την Έκθεση Δείκτη Σπατάλης Τροφίμων του UNEP, παγκοσμίως σπαταλώνται 1,05 δισ. τόνοι τροφίμων κάθε χρόνο, με τα ξενοδοχεία να συγκαταλέγονται στους βασικούς «παραβάτες».

Στo Λονδίνο, τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία όπως το Mercure, το Bedford, το Radisson Blu και το Citadines Apart’hotel συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι λεγόμενες «σακούλες-έκπληξη» διατίθενται συνήθως στο τέλος του πρωινού (10:00–11:30), με τιμές που κυμαίνονται από £3,99 έως £5, ενώ η κανονική αξία τους μπορεί να φθάνει έως και £22,99.

Η πρωτοβουλία φαίνεται να έχει διπλό όφελος: αφενός μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τα απορρίμματα τροφίμων, αφετέρου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν γεύματα σε προσιτή τιμή.

Πέρα από τα ξενοδοχεία, και αλυσίδες όπως η Pret A Manger, η Pizza Express και τα Gail’s bakeries συνεργάζονται με την εφαρμογή, επεκτείνοντας το δίκτυο διάθεσης τροφίμων που διαφορετικά θα πετιούνταν.

Η πρακτική αυτή κερδίζει συνεχώς έδαφος στο Λονδίνο, αναδεικνύοντας πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση της σπατάλης και στην αλλαγή νοοτροπίας γύρω από την κατανάλωση.

Πηγή: Telegraph

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY