Health & Fitness

Beauty Secrets Vol.1

Τις περισσότερες φορές πιστεύουμε ότι η ομορφιά που χαρίζει σε κάθε γυναίκα αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία είναι μια πολύπλοκη υπόθεση

4573-11199_0.jpg
Ζωή Ευαγγελία Παπαφωτίου
ΤΕΥΧΟΣ 317
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cleansingdevices-1000x1000.jpg

Τις περισσότερες φορές πιστεύουμε ότι η ομορφιά που χαρίζει σε κάθε γυναίκα αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία είναι μια πολύπλοκη υπόθεση. Στην πραγματικότητα όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού για να διατηρηθούμε όμορφες αρκούν μερικές απλές κινήσεις.

Φρέσκια επιδερμίδα Λέξεις κλειδιά: κρύο νερό, ενυδατική κρέμα και απολέπιση. Το πλύσιμο του προσώπου πρωί και βράδυ με άφθονο παγωμένο νερό συσφίγγει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, η χρήση ενυδατικής κρέμας σε καθημερινή βάση της προσφέρει τα θρεπτικά συστατικά και τo νερό που χρειάζεται, ενώ μια κρέμα απολέπισης την ανανεώνει απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα.

Σωστό μακιγιάζ Απόφυγε τις υπερβολές. Όσο αφορά το make up, το concealer και το ρουζ διάλεξε αποχρώσεις που πλησιάζουν στα φυσικά σου χρώματα. SOS: Πριν αγοράσεις ένα προϊόν δοκίμασέ το επάνω στο χέρι σου. Επίσης απόφυγε να τονίζεις πολλά σημεία ταυτόχρονα. Συνδύασε έντονα βαμμένα μάτια με λαμπερά –σχεδόν άχρωμα– χείλη ή χείλη βουτηγμένα στο χρώμα με ελαφρώς τονισμένο βλέμμα.  

Υγιές σώμα, φροντίδα εκ των «έσω»  Δώσε του την ενέργεια που χρειάζεται μέσω ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Μην αποκλείεις τροφές από το διαιτολόγιό σου, πιες πολύ νερό και μην το παρακάνεις με τις ποσότητες, ειδικά αν πρόκειται για αλκοόλ, γλυκά και αλάτι. Όσο για την άσκηση, λίγα λεπτά περπάτημα την ημέρα αρκούν. Χρυσοί κανόνες: απόφυγε το κάπνισμα και φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.

Εξωτερική περιποίηση Βασικές ανάγκες του σώματός μας: ενυδάτωση και απολέπιση. Δώσε του την υγρασία που χρειάζεται, εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα καθημερινά. Επίσης απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα και κάνε τους πόρους του να αναπνεύσουν ξανά με ένα peeling σώματος του εμπορίου ή με αυτό που θα φτιάξεις μόνη σου με απλά υλικά, όπως ελαιόλαδο και ζάχαρη. Κάνε ελαφρύ μασάζ και ξέπλυνε με νερό και σαπούνι. Δύο εφαρμογές την εβδομάδα αρκούν.    

Ζωντανά μαλλιά Πρώτα από όλα βρες το κούρεμα και το χρώμα που σου ταιριάζει. Αν έχεις αμφιβολίες, συμβουλέψου τον κομμωτή σου. Οι ειδικοί πάντα έχουν ένα καλό tip. Στη συνέχεια φρόντιζε να τα λούζεις όσο συχνά απαιτεί ο τύπος τους και να χρησιμοποιείς μάσκα μία φορά την εβδομάδα. Επίσης χτένιζέ τα πρωί και βράδυ, ώστε να απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες, ενώ καλό θα ήταν μια φορά το μήνα να τα καθαρίζεις από την ψαλίδα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ