Ολοκληρώθηκε το 3o διεπιστημονικό Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2024
Διοργανώθηκε από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών
Οι νεότερες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ιατρικής παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2024
Ένα από τα σημαντικότερα διεπιστημονικά συνέδρια, που από όταν ξεκίνησε έχει γίνει θεσμός για την ιατρική αριστεία και την υγεία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το φετινό3ο Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2024 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference), που διοργάνωσε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, συνέπεσε με την 40ή επέτειο από την ίδρυση του Ομίλου, σηματοδοτώντας τέσσερις δεκαετίες αριστείας στην παροχή υπηρεσιών υγείας, την έρευνα και την ιατρική πρωτοπορία.
Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις εργασίες του συμμετείχαν περισσότεροι από 200 κορυφαίοι επιστήμονες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, υπό την ευθύνη 77μελούς επιστημονικής επιτροπής, όπου ανέδειξαν τις ιατρικές καινοτομίες και πρωτοπορίες που εφαρμόζονται, ήδη, στις κλινικές του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της Ιατρικής.
Μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και δυναμικές συζητήσεις σε πάνελ, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν τις πρακτικές εφαρμογές των αναδυόμενων τεχνολογιών και θεραπειών που αναδιαμορφώνουν τη φροντίδα των ασθενών σε διεθνές επίπεδο.
Το συνέδριο που διεξήχθη διαδικτυακά και δια ζώσης, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος, προσέλκυσε περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων διακεκριμένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και φοιτητών ιατρικής, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στον τομέα της υγείας.
Κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου, απηύθυναν χαιρετισμό η Διοίκηση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο Πρόεδρος, Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, κ. Χρήστος Γ. Αποστολόπουλος, καθώς και ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Πρόεδρος ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής AMLI III και ο κ. Στέλιος Αποστολίδης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής AMLI III.
«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, καθώς γιορτάζουμε 40 χρόνια προσφοράς του Ομίλου μας. Η καρδιά με το σταυρό και το περιστέρι έχει γίνει συνώνυμο του επιστημονικού κύρους, της εμπιστοσύνης, της ασφάλειας, και της διαφύλαξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» δήλωσε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος, και συνέχισε λέγοντας «Χρόνια τώρα στο ταξίδι αυτό είμαστε τρεις, και οι τρεις στην καθημερινότητα, και οι τρεις στις αποφάσεις, και οι τρεις εφ’ όλης της ύλης σαν μια γροθιά. Ευχαριστώ τους συνταξιδιώτες μου, τα δυο μου παιδιά, τον Βασίλη και τον Χρήστο, που προσθέτουν στο ταξίδι, τη γνώση, τον ενθουσιασμό, και τη θέληση για τις επόμενες μέρες».
Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, τόνισε: «Το επόμενο βήμα, είναι η μετεξέλιξη του οργανισμού μας σε έναν οργανισμό, ο οποίος παράγει έρευνα, εκπαίδευση, βοηθάει στην εξέλιξη θεραπειών και νέων φαρμάκων και διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο, στη Ν.Α Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Επενδύουμε στην Τεχνητή νοημοσύνη, με μοναδικό στόχο να εξοπλίσουμε το ιατρικό δυναμικό του Ομίλου μας, με καλύτερα εργαλεία, με διεθνή εμπειρία και πρόσβαση σε τεράστιο αριθμό περιστατικών, προκειμένου να μπορούν οι ιατροί μας να παράξουν για τον ασθενή τους το καλύτερο σχήμα θεραπείας, με τρόπο ολιστικό και εξατομικευμένο.»
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κ. Χρήστος Γ. Αποστολόπουλος, ανέφερε: «Από το προηγούμενο Συνέδριο AMLIII, προχωρήσαμε σε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, αδράξαμε την ευκαιρία να επαναπατρίσουμε κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες του Εξωτερικού που μαζί με τους κορυφαίους εγχώριους, μας έχουν στην επιστημονική κορυφή. Συνάψαμε μια πρωτοπόρο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα διεθνή συνεργασία και αποκλειστική για την Ελλάδα με το Imperial College Healthcare NHSTrust, φέραμε ως πρώτο βήμα φοιτητές της ιατρικής στα νοσοκομεία μας, μέσω της συνεργασίας μας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εγκαινιάσαμε μια εμβληματική επένδυση, στη Θεσσαλονίκη με το νέο Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο και δεν σταματάμε εκεί.».
Τέλος, στο πλαίσιο των διεθνών στρατηγικών συνεργασιών που έχει συνάψει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πραγματοποιήθηκαν δυο σημαντικές ομιλίες.
Η πρώτη ομιλία έγινε από την Dr. Cleugh Francesca, Paediatric Emergency Consultant in ED Department & Deputy Director for Innovation and Improvement στο Imperial College Healthcare NHS Trust. Η Dr. Cleugh εξήρε τη διεθνή συνεργασία (affiliation) του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Imperial College Healthcare, η οποία προωθεί τις εξελίξεις αιχμής μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, εξειδίκευσης, ιατρικής τεχνογνωσίας και γνώσης, ενισχύοντας τη θέση του Ομίλου ως ηγέτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη.
Η δεύτερη ομιλία ήταν της Καθηγήτριας Johnson Elizabeth, Κοσμήτορα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία τόνισε την αφοσίωση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στην εκπαίδευση και την έρευνα, επισημαίνοντας τις πολύτιμες ευκαιρίες που προσφέρονται στους φοιτητές ιατρικής μέσω της πρακτικής άσκησης στα νοσοκομεία προηγμένης τεχνολογίας του Ομίλου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτές οι ευκαιρίες αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής συνεργασίας, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα. Η σχολή αυτή θα συνδυάζει την ακαδημαϊκή αυστηρότητα με την πρακτική εκπαίδευση, προετοιμάζοντας τους μελλοντικούς επαγγελματίες υγείας για να ανταποκρίνονται στα παγκόσμια πρότυπα αριστείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι το κοιλιακό λίπος συνδέεται με επιβλαβείς αλλαγές στην καρδιά
«Οι σχέσεις δεν είναι μόνο συναισθηματική ασφάλεια, αλλά βιολογικός παράγοντας υγείας»
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.