- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Οι Κολλητοί του Διαβήτη»: Μια σειρά κινουμένων σχεδίων για τη νόσο
Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τις καθημερινές προκλήσεις
Ταινία κινουμένων σχεδίων από τη NovoNordisk Hellas για τον σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά
Το πρόγραμμα «Οι Κολλητοί του Διαβήτη» αποτελεί μία ξεχωριστή πρωτοβουλία της NovoNordisk Hellas καθώς απευθύνεται στους μικρότερους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, στη χώρα μας και έρχεται να καλύψει μία μεγάλη ανάγκη: την εκπαίδευση των παιδιών γύρω από τη νόσο και τη διαχείρισή της. Είναι η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα που μιλάει στη γλώσσα αυτών των παιδιών, προσαρμοσμένη για ηλικίες προσχολικής έως και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ).
Πρόκειται για μία σειρά κινουμένων σχεδίων, με πρωταγωνίστρια τη Μπέτυ και τους Κολλητούς της. Η Μπέτυ έχει σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Μέσα σε τέσσερα επεισόδια, η Μπέτυ εξηγεί στους θεατές πώς μπορεί να διαχειρίζεται το διαβήτη και ταυτόχρονα να περνάει καλά με τους φίλους της.
Πώς γίνεται να αναγνωρίζουν τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 ότι έχουν χαμηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα; Αυτή, είναι μία από τις πολλές ερωτήσεις που απαντάει η Μπέτυ στη σειρά κινουμένων σχεδίων, ώστε ένα παιδί να μπορεί να ενημερώσει κάποιον ενήλικα όταν δεν αισθάνεται καλά.
Η σειρά «Οι Κολλητοί του Διαβήτη» απευθύνεται στα παιδιά αλλά και στους γονείς, φροντιστές αλλά και στους επαγγελματίες υγείας. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για την ομάδα φροντιστών του διαβήτη για να διδάξουν στα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και στις οικογένειές τους πως να διαχειρίζονται τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
Στη Μπέτυ δανείζει τη φωνή της η Βανέσα Μπουλά, η πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης, γεννημένη το 2009 στη Χίο, με μία ήδη σπουδαία πορεία στον χώρο του αθλητισμού. Η Βανέσα από πολύ μικρή δείχνει την αγάπη της για το άθλημα του πινγκ πονγκ και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 15 Χρυσά, 8 Ασημένια και 9 Χάλκινα μετάλλια. Σε ηλικία μόλις 12 ετών καταφέρνει να μπει στην ελίτ των Under12 της Ευρώπης.
Η Βανέσα έχει αποδείξει ότι είναι αγωνίστρια τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, καθώς από πολύ μικρή, σε ηλικία 20 μηνών, διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
Στο πρόσωπο της Βανέσας η NovoNordisk είδε την καλύτερη πρέσβειρα γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, με τα δύο κορίτσια, τη Μπέτυ και τη Βανέσα, ν’ αποδεικνύουν έμπρακτα μέσα από την ιστορία τους, ότι με την κατάλληλη φροντίδα και επιμόρφωση, ο σακχαρώδη διαβήτης δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο για ένα παιδί να απολαύσει τη ζωή του στο μέγιστο.
Βρείτε τα πρώτα 4 επεισόδια της σειράς στο: https://www.diabeteswhatsnext.com/gr/el/diabetes-besties.html
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους της έντονης άσκησης στη ζέστη και προτείνουν έξυπνες στρατηγικές
Οι ειδικοί προειδοποιούν μάλιστα ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει συνέπειες
Εξωτερική ωτίτιδα, συμπτώματα και θεραπεία
Τι ισχύει όταν αρχίζει να εμφανίζεται και η πρεσβυωπία
Η ιδανική διάρκεια για μυϊκή ενδυνάμωση - Τα τεράστια οφέλη της όταν συνδυάζεται με αερόβια άσκηση
Από τις κλινικές γονιμότητας μέχρι τις αποτυχημένες προσπάθειες, η εμπειρία ενός άνδρα μέσα στην εξωσωματική
Το watersport που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι ακόμα στην πόλη
Μιλήσαμε με τη δημιουργό και διοργανώτρια του project για το wellness trend που φέρνει το pilates στον ιππικό όμιλο Σείριος στο Κορωπί
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που προτείνουν ειδικοί
Ένα μικρό βήμα που πολλές γυναίκες αγνοούν
Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και στις γυναίκες, καθώς και σε παιδιά ή βρέφη
Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι παχιά και εύθρυπτα ή μαλακά και εύκαμπτα
«Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή σου»!
Διακρίθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed
Επόμενος σταθμός η Λήμνος
Βοηθά η άσκηση με αντιστάσεις στον περιορισμό της εξέλιξής της;
Το εύρημα που εντυπωσίασε τους επιστήμονες
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα
Ένα επεισόδιο για τους φόβους που μας προστατεύουν, για εκείνους (τις φοβίες) που μας φυλακίζουν και για τη στιγμή που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε όχι «πώς θα σταματήσω να φοβάμαι», αλλά «τι είναι αυτό που φοβάται μέσα μου;».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.