- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Αττική: Σε υψηλά, αλλά διαχειρίσιμα επίπεδα η πίεση
Τι δηλώνουν στην ATHENS VOICE στελέχη του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου
Η πίεση προς το σύστημα Υγείας του Λεκανοπεδίου, εξαιτίας των αυξημένων ροών ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Περιφέρειας Αττικής
Μία ήπια αυξητική τάση στην εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού παρατηρείται στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για τους ειδικούς επιστήμονες να εκτιμήσουν εάν αυτή η ήπια αυξητική τάση σημαίνει μία επικείμενη νέα έξαρση της επιδημίας στην εν λόγω Περιφέρεια ή πρόκειται για μία σύντομη πορεία προς μία νέα σταθεροποίηση.
Αυτό δηλώνουν σήμερα στην ATHENS VOICE μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ενώ, την ίδια στιγμή και σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία διατηρεί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η πίεση προς το σύστημα Υγείας του Λεκανοπεδίου, εξαιτίας των αυξημένων ροών ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει μεταβληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Παραμένουμε σε υψηλά επίπεδα, αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Δεν έχει αλλάξει κάτι», εξηγούν σήμερα στην ATHENS VOICE αρμόδια στελέχη του ΕΚΑΒ.
Από τη δική του πλευρά, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, διευκρινίζει σήμερα στην ATHENS VOICE ότι «τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής αποτελούν πάντα και τους υποδοχείς ασθενών από όμορες περιοχές. Για να καταλάβετε, στις 188 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι οποίες είναι σήμερα κατειλημμένες από ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19, οι 43 κλίνες νοσηλεύουν ασθενείς με πολύ σοβαρή COVID – 19 από τις όμορες περιοχές της Αττικής».
Ο Παναγιώτης Στάθης σημειώνει επίσης ότι η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής βρίσκεται σήμερα περίπου στο 86%, ενώ η πληρότητα στις απλές κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με COVID – 19 βρίσκεται περίπου στο 73%.
Σύμφωνα, πάντως, με το σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ Αττικής, κάθε δέκα ημέρες εντάσσονται στο σύστημα νέες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19, εφόσον, ασφαλώς, οι σχετικές ανάγκες το επιβάλλουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι μόνο η ιδανική διατροφή του βρέφους, είναι ένας φυσικός μηχανισμός προστασίας
Έρευνες έχουν εντοπίσει μικροπλαστικά, ίχνη μετάλλων και υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων σε προϊόντα χειλιών
Η έρευνα στη διατροφή εξελίσσεται ταχύτερα από σχεδόν κάθε άλλο κλάδο υγείας
Το 80% των πνιγμών στην Ελλάδα αφορά ηλικιωμένους - Εκστρατεία ενημέρωσης από το Safe Water Sports
Το «δώρο» της ηλιακής ακτινοβολίας δεν έχει μονάχα ευεργετικές επιπτώσεις
Ο εξοπλισμός προορίζεται για τα δύο λιμάνια του νησιού (στο νέο λιμάνι στον Τούρλο αλλά και στο παλιό λιμάνι) όπου διακινούνται ετησίως πάνω από 2,1 εκατομμύρια επιβάτες ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας.
Κάντε καθημερινά τις ασκήσεις πυελικού εδάφους, όπου και να βρίσκεστε
Δεν είναι όλοι οι πολύποδες της χοληδόχου κύστης ίδιοι
Οι λανθασμένες εκτιμήσεις και η παραπληροφόρηση
Τι θα γίνει με τους νέους δικαιούχους που περιμένουν να μπουν στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Ποιες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο
Μέτρα προφύλαξης για τις ευάλωτες ομάδες - Αναλυτικές οδηγίες για ασφαλή παραμονή και μετακίνηση
Οι συχνότερες παθήσεις του ποδιού και τι θα πρέπει να ξέρουμε
Γιατί η ερμηνεία των νεότερων δεδομένων χρειάζεται προσοχή
Οι συχνοί τραυματισμοί λόγω της υπέρχρησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.