Health & Fitness

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Οι ταμπέλες δεν ανήκουν σε άτομα

«Η Ψυχική Υγεία σε έναν άνισο κόσμο» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκτονία
Αυτοκτονία © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου - To θέμα της φετινής είναι «Η Ψυχική Υγεία σε έναν άνισο κόσμο».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού πάνω σε σημαντικά θέματα  ψυχικής υγείας. To θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας είναι «Η Ψυχική Υγεία σε έναν άνισο κόσμο».

Για τα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, το στίγμα και οι διακρίσεις που συχνά αντιμετωπίζουν, αποτελούν βασικές αιτίες για την άνιση πρόσβασή τους σε βασικούς τομείς, όπως της υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας, και της κοινωνικής ζωής.

Με στόχο την ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης καταπολέμησης του στίγματος γύρω από τις ψυχικές διαταραχές, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, μέσω του προγράμματος «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας» δημιούργησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης, με κεντρικό μήνυμα:  Οι ταμπέλες δεν προορίζονται για τους ανθρώπους.

Στόχος του μηνύματος είναι να προβληματίσει το κοινό γύρω από τα συνηθισμένα στερεότυπα που συνδέονται με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και τα οποία αποτρέπουν πολλούς συνανθρώπους μας από το να αναζητήσουν την αναγκαία και πολύτιμη βοήθεια των επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας - Οι ταμπέλες δεν προορίζονται για τους ανθρώπους.

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια και το Πρόγραμμα Σβήνουμε το Στίγμα. Στο Λόγο μας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του έργου κ. Αντώνη Μπούγια στο comms@svinoumetostigma.gr.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ