- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μία ψύχραιμη παρέμβαση του Γκίκα Μαγιορκίνη
Έχουμε τέτοιες χώρες; Έχουμε τέτοια στοιχεία;
Ο Βασίλης Βενιζέλος σχολιάζει την παρέμβαση του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη, για όσα δείχνουν τα στοιχεία για την πανδημία στην Ελλάδα.
Ήταν πολύ ενθαρρυντική, ρεαλιστική και αρκούντως ψύχραιμη η παρέμβαση του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε με σαφήνεια και ιδιαίτερη έμφαση ότι, ενώ δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα ακόμη και 10.000 – 20.000 καταγεγραμμένα ημερήσια κρούσματα του νέου κορωνοϊού, εν τούτοις δεν διαθέτουμε επαρκή στοιχεία, τα οποία θα μας επέτρεπαν να προχωρήσουμε σε μία τέτοια πρόβλεψη.
Πράγματι, τι πρέπει να έχουμε διαθέσιμο, όσον αφορά τα επιδημιολογικά στροιχεία της χώρας μας, αλλά και των υπολοίπων χωρών, προκειμένου να προβούμε σε μία τόσο ακριβή όσο και ανησυχητική πρόβλεψη;
Πρώτον, χρειαζόμαστε, λένε οι επιδημιολόγοι, τα σχετικά επιδημιολογικά στοιχεία από άλλες χώρες, οι οποίες, όμως, να έχουν αυτή τη χρονική συγκυρία ανάλογα της χώρας μας ποσοστά εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού τους.
Δεύτερον, με δεδομένο ότι θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε τέτοιες χώρες, με ανάλογα της χώρας μας ποσοστά εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού τους, αλλά και των συγκεκριμένων ηλικιακών κατηγοριών, τότε το δεύτερο βήμα μας θα ήταν να εντοπίσουμε εκείνο το υποσύνολο των χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν στο τρέχον χρονικό διάστημα επιδημικά κύματα της πανδημίας, τα οποία είναι σε υψηλότερα επίπεδα από εκείνα, τα οποία αντιμετώπισαν στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.
Έχουμε τέτοιες χώρες; Έχουμε τέτοια στοιχεία; Υπάρχει χώρα, η οποία να αντιμετωπίζει πιο δριμύ τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ εμφανίζει ανάλογα της χώρας μας ποσοστά εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού της, αλλά και των συγκεκριμένων ηλικιακών κατηγοριών.
Ομολογούμε ότι δεν γνωρίζουμε, αλλά εμπιστευόμαστε τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι τέτοια στοιχεία δεν διαθέτουμε.
Ας αφήσουμε στην άκρη, λοιπόν, κάθε δήθεν πρόβλεψη περί δυσθεώρητου αριθμού καταγεγραμμένων ημερησίων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού για το προβλεπτό χρονικό διάστημα και ας συνεχίσουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της χρήσης της μάσκας και της ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έμφαση σε στοχευμένες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν συγκεκριμένα σημεία
Ελληνικές startups παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις στον χώρο της υγείας
Ταχεία αποκατάσταση, μειωμένος πόνος και υψηλή ασφάλεια
Ένας τρόπος ζωής που αλλάζει το βιολογικό ρολόι
Η υπερβολική έλξη στα μαλλιά μπορεί να επιβαρύνει το θύλακα της τρίχας
Δεν υπάρχει «μαγική» τροφή, αυτές είναι οι διατροφικές συνήθειες που συνδέονται με καλύτερο ύπνο
Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος 8-14 Μαρτίου
Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Οι ειδικοί εξηγούν τις πιο συχνές αιτίες και πότε αυτό αποτελεί σύμπτωμα κάποιας πάθησης
Η επιστημονική εξήγηση για τις άσπρες τρίχες και τον πολλαπλασιασμό τους
Μάρτιος, μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβάλλονται όταν το μωρό ξυπνάει τη νύχτα ή κοιμάται λιγότερες ώρες
Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερβολική λήψη συμπληρωμάτων
Περίπου το 10,6% των ανθρώπων είναι αριστερόχειρες
MSD & Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ενώνουν δυνάμεις για την προστασία του ενήλικου πληθυσμού
H σπάνια ζωή συναντήθηκε με την τέχνη, τον πολιτισμό και τον δημόσιο διάλογο
Ανησυχητικά στοιχεία για κοκαΐνη, αμφεταμίνες και κάνναβη - Ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος για άτομα κάτω των 55
Επιστήμονας απαντά στο αν πρέπει να δίνουμε σημασία στους εφιάλτες μας και πότε
Οι ερευνητές προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η νόσος εμφανίζεται συχνότερα και εξελίσσεται διαφορετικά στις γυναίκες.
Κόκορες, καμπάνες, κεριά και άνθρωποι που χτυπούσαν παράθυρα - όλες οι παλιές μέθοδοι του πρωινού ξυπνήματος.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.