- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Θεοδωρίδου: Καμία δικαιολογία για μη εμβολιασμό
«Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί της AstraZeneca»
«Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον μη εμβολιασμό», υποστήριξε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Στην εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, η κα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στις περιπτώσεις ενδονοσοκομειακής διασποράς και ειδικά στους υγειονομικούς.
Όπως τόνισε, τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα «και ελπίζουμε ότι αυτό βήμα-βήμα θα βελτιώνεται».
Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει από τη νόσο αλλά πρέπει να είναι πλήρης, και με τις δύο δόσεις, και να έχουν περάσει 7 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Μιλάμε, επομένως, για αποτυχία εμβολιασμού αν συντρέχουν και δύο παραπάνω προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, από το σύνολο των πλήρως εμβολιασθέντων, μόνο το 0,2% έχει νοσήσει, ποσοστό χαμηλό που «δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία» για τον μη εμβολιασμό.
«Ειδική προσοχή έχει επισύρει μια σπάνια οντότητα που συνδυάζει θρόμβωση και διάχυτη ενδαγγειακή πήξη. Δηλαδή δύο στοιχεία που δεν απαντούν συχνά και η θρομβωτική επεξεργασία αφορά και συγκεκριμένη ανατομική περιοχή των φλεβών του εγκεφάλου. Είναι μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση. Σε 20.000.000 δόσεις εμβολίου έχουν καταγραφεί 7 περιπτώσεις διάχυτης ενδαγγειακής πήξης και 18 περιπτώσεις με θρομβώσεις των φλεβών» τόνισε.
Επιπλέον, όσοι έχουν εμβολιαστεί και νοσήσουν είναι ασυμπτωματικοί ή νοσούν ελαφρά.
«Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί της AstraZeneca»
Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca, η κα Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι η χώρα μας συντάχθηκε με την απόφαση του ΕΜΑ και συνεχίζει τους εμβολιασμούς. Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στους πολίτες «οι οποίοι επέδειξαν ωριμότητα και εμπιστοσύνη» και προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα.
Η ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου θρομβοεμβολής.
Παρόλα αυτά ο έλεγχος συνεχίζεται και δίνονται οδηγίες για συνεχή ροή ενημέρωσης και οδηγίες προς τους εμβολιαζόμενους. Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερτερεί έναντι της εξαιρετικά μικρής πιθανότητα θρόμβωσης, υπογράμμισε.
«Ο εμβολιασμός για να βγούμε από αυτή τη λαίλαπα παραμένει η μόνη λύση και οι όποιες ανεπιθύμητες ενέργειες σημειώνονται θα πρέπει να τεκμηριώνονται πριν δημιουργήσουν κλονισμό σε οποιοδήποτε εμβολιαστικό πρόγραμμα» σχολίασε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ιδιαίτερος συνδυασμός που διχάζει
Κύμα καύσωνα στη χώρα σήμερα, φτάνει τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία
11,9 χρόνια ζωής με προβλήματα υγείας για κάθε άνθρωπο
Η παρερμηνεία πίσω από τις αλμυρές πατάτες
Η ίδια χρειάστηκε να αλλάξει τρεις γιατρούς
Κοινό όραμα η υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & η ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία
Βραβείο Platinum για την καλύτερη στρατηγική DEI στον φαρμακευτικό κλάδο
Οι επιπτώσεις της μη οριοθέτησης
Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς
«Κανείς δεν ακούει: Η δυσπιστία που βιώνουν οι ασθενείς με Sjögren
Ο ρόλος του στρες και της διαταραχής ύπνου
Η «μαθηματική εξίσωση» της δίαιτας δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται
Η αξιολόγηση βασίστηκε στις απόψεις 65 οργανώσεων ασθενών από 31 χώρες
Πέντε ουσιαστικά και απελευθερωτικά βήματα
Η τάση υπόσχεται ξεκούραση, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα αϋπνίας στο σπίτι
Ο άγνωστος κυτταρικός μηχανισμός που συμβάλλει στην προώθηση της μακροζωίας
Σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών που πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας
Τι είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto και τα συμπτώματά της
Το πώς αντεπεξέρχεται κάθε γυναίκα εξαρτάται από άλλους παράγοντες
Η μοντέρνα ανοσοθεραπεία και η στοχεύουσα θεραπεία εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους κακοηθών όγκων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.