- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας: Προετοιμασία του ΕΣΥ για ένα πιθανό τρίτο κύμα μετά την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής.
To πιθανό τρίτο κύμα επιδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα απασχολεί το Υπουργείο Υγείας, το οποίο προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο, όπως φάνηκε και από την πρωινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ετοιμότητα σε όλη τη χώρα τόσο σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση όσο και στην ετοιμότητα του συστήματος υγείας. Το γεγονός που ανησύχησε όσους συμμετείχαν στην πρωινή τηλεδιάσκεψη, είναι ότι καθημερινά έχουμε πλέον 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής. Στην πρώτη ΥΠΕ που περιλαμβάνει την Αττική μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547.
Στο υπουργείο Υγείας υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της Αττικής ιδίως αν συνεχιστούν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice, κατά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε:
- Η ενίσχυση του επιτελικού ρόλου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στη διαχείριση των περιστατικών ασθενών με νόσο COVID – 19 οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας,
- Η διασύνδεση των νοσοκομείων αναφοράς COVID – 19 με περιφερειακά νοσοκομεία του ΕΣΥ
- Η επιτάχυνση της εκπαίδευσης του προσωπικού Υγείας στην διαχείριση ασθενών με COVID – 19
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση με τη Γεωργία Κλειδαριά, με αφορμή το βιβλίο της, «Η Επόμενη Μέρα. Μια προσωπική ιστορία επιβίωσης» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Η επιστήμη καταρρίπτει τον μύθο ετών
Ομοιότητες και διαφορές με το έμφραγμα
Ορατά τα αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
Τι αναφέρει μελέτη του King's College London
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες η αμυγδαλίτιδα
«Το σώμα σου δεν ντρέπεται. Εσύ γιατί να ντραπείς;»
Πρόσβαση στις θεραπείες για περισσότερους
Μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία
Για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας
Kαθώς πολλοί καλούνται να δουλεύουν περισσότερες ώρες ή σε πιο απαιτητικά ωράρια
Eρευνητές αποκαλύπτουν τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των αδελφών
Πώς το στίγμα μπορεί να γίνει πιο βαρύ από τη νόσο
Η κοινή συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία και τα νέα δεδομένα για τα μικροπλαστικά
Το να απολαμβάνουμε το φαγητό έχει τεράστια οφέλη για τον μεταβολισμό μας
6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο στην Ελλάδα: Fighting cancer in disrupted times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.