- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Παγώνη: Να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής
Τι λέει για τη μετάλλαξη του ιού που εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο
«Δεν πρέπει οι υγειονομικοί να εργάζονται χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο για κορωνοϊό», αναφέρει η Ματίνα Παγώνη.
Την άποψη ότι οι υγειονομικοί δεν πρέπει να εργάζονται σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Σε κάθε νοσοκομείο φτιάξαμε τις λίστες των γιατρών που θα εμβολιαστούν. Στο νοσοκομείο Γεννηματάς το 45% του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού έχει δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί. Αυτή όμως ήταν η πρώτη λίστα. Ακολουθεί και δεύτερη λίστα με τους υπόλοιπους. Δεν πρέπει ένας γιατρός ή νοσηλευτής να εργάζεται στα νοσοκομεία αν δεν έχει εμβολιαστεί. Επειδή όμως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά πρέπει ο καθένας να το κάνει συνειδητά. Θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να ξεκινήσει καμπάνια για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη που εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι απαιτείται ψυχραιμία, καθώς και οι κορωνοϊοί και οι υπόλοιποι ιοί έχουν μεταλλάξεις. «Προς το παρόν δεν έχουμε στοιχεία ότι η μετάλλαξη δημιουργεί πρόβλημα στα εμβόλια ούτε ότι προσβάλλει τα παιδιά. Υπάρχει μια επιθετικότητα γύρω στο 75% για τους μεγαλύτερους, αλλά κι αυτό ακόμα εξετάζεται», επισήμανε.
Πρόσθεσε δε ότι αν ο ιός είναι πιο μεταδοτικός, «πρέπει να πάρουμε περισσότερα μέτρα και να είμαστε πιο προσεκτικοί. Ελπίζουμε ότι η μετάλλαξη δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Ήδη στα αεροδρόμια έχουν πάρει μέτρα, η καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στις 10 μέρες».
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, αλλά και των σκληρότερων μέτρων που έχουν ληφθεί στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη.
«Αν χρειαστεί θα πάρουμε περισσότερα μέτρα, όπως επέκταση του lockdown, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση του ιϊκού φορτίου και δεν παρατηρείται μόνο στην Αττική και στη Βόρεια Μακεδονία. Είναι νωρίς να πούμε αν θα ανοίξουμε στις 7 Ιανουαρίου. Η Δυτική Αττική έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, γυρίζουν μετά την υπόλοιπη Αττική. Τα σκληρότερα μέτρα στη Δυτική Αττική μπορεί να συνεχιστούν και μετά την Παρασκευή».
Τέλος, αναφορικά με την περίοδο των εορτών, δήλωσε ότι η ενδοοικογενειακή μετάδοση προκαλεί ανησυχία υπογραμμίζοντας ότι «το όριο των 9 ατόμων για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια είχε ανακοινωθεί πριν ένα μήνα. Τότε πιστεύαμε ότι θα είχαμε μεγαλύτερη μείωση κρουσμάτων, αλλά δε συνέβη. Μια οικογένεια και κανένας άλλος θα πρέπει να είναι στο ρεβεγιόν».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ορισμένα ευρήματά των εξετάσεων αρκούν για να προκαλέσουν ανησυχία
Η απουσία συμπτωμάτων δεν αποκλείει τη μόλυνση ούτε τη μετάδοση του ιού
Πρόγραμμα «Ελπίδα ζωής» για την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος
Επιστήμονες εξηγούν πώς οι φυτικές ίνες τρέφουν το μικροβίωμα και προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες
Ειδικοί αποδομούν τις λανθασμένες αντιλήψεις για τον ύπνο, τη μυϊκή ενδυνάμωση και τη διατροφή
Κερδίζουμε μία ώρα ύπνο αλλά με τι αντάλλαγμα;
Ο ρόλος της ντοπαμίνης και η δύναμη της συνήθειας
Σημαντική εξέλιξη και για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη
Ο ρόλος στην ποιότητα του ύπνου
Τι αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Medicine»
Τι πρέπει να προσέξετε
Τι συμβαίνει μετά τη διακοπή μιας ενέσιμης θεραπείας και πώς μπορεί να υποστηριχθεί η διατήρηση του βάρους σε βάθος χρόνου;
Η ανατροπή και τα αναπάντητα ερωτήματα
Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές παρενέργειες που να σχετίζονται με το φάρμακο, σύμφωνα με τη Veradermics
Χρήσιμος οδηγός για υγιές χαμόγελο
Ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι
Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα
Τι πρέπει να κάνετε για να μην τον επιβαρύνετε
Έως και το 35% των ενηλίκων θα εκδηλώσει κάποια μορφή της
Μια σύντομη άσκηση αποκαλύπτει τη μυϊκή ενδυνάμωση, την ισορροπία και τους κινδύνους για την υγεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.