- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μανωλόπουλος: Η ανοσία θα επιτευχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο
«Γύρω στην άνοιξη θα μειωθεί λίγο η πίεση»
Κορωνοϊός: «Η ανοσία στη χώρα μας θα επιτευχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο», υποστηρίζει ο καθηγητής, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.
Δεν θα νοσήσει αυτός που θα λάβει το εμβόλιο, υποστήριξε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σημείωσε όμως, ότι υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις για τη μεταδοτικότητα του και για τον λόγο αυτό πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας ακόμη και μετά το εμβόλιο μέχρι να υπάρξει ανοσία.
Για το πότε θα επιτευχθεί η ανοσία στη χώρα μας, ο κ Μανωλόπουλος επεσήμανε ότι υπολογίζεται να γίνει μεχρι τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, γύρω στην άνοιξη θα μειωθεί λίγο η πίεση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ακόμη μέτρα όπως π.χ. η μάσκα, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, πρέπει τουλάχιστον το 70% των ανθρώπων να εμβολιαστεί με εξαίρεση τα παιδιά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για όσους έχουν νοσήσει, όπως είπε, επειδή δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη η χρονική διάρκεια των αντισωμάτων, ίσως αργότερα να πρέπει και όσοι νόσησαν να εμβολιαστούν.
Παράλληλα, για τις δύο αλλεργικές αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν στη Βρετανία, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ανθρώπους με σοβαρά αλλεργικά προβλήματα, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν. Ενώ όπως είπε, αρχικά υπήρχε οδηγία που έλεγε να μη λαμβάνεται από όσους έχουν σοβαρές αλλεργίες, σε μια πιο προσεκτική μελέτη όμως αυτή η η σκέψη απομακρύνθηκε.
Για τη μεγάλη συζήτηση που έχει ξεσπάσει για τη νέα τεχνολογία που διαθέτει το εμβόλιο της Pfizer, ο κ. Μανωλόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο όπου σε αντίθεση με ό,τι ακούγεται, δεν επεμβαίνει στο DNA. Αντιθέτως, μπαίνει στο κυτταροπλασμα και προκαλεί σύνθεση της πρωτεΐνης.
Για τα φάρμακα, τόνισε ότι μελετώνται τα αποτελέσματα των δυο μονοκλωνικών αντισωμάτων. Ωστόσο, όπως είπε είναι μια ιδιαίτερη θεραπεία η οποία δεν μπορεί να γίνει σε μεγάλο πληθυσμό η παραγωγή τους. Επίσης, άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι ότι πρέπει να χορηγηθεί σε πολύ πρώιμο στάδιο, πριν ακόμη εκδηλωθούν συμπτώματα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έμφαση σε στοχευμένες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν συγκεκριμένα σημεία
Ελληνικές startups παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις στον χώρο της υγείας
Ταχεία αποκατάσταση, μειωμένος πόνος και υψηλή ασφάλεια
Ένας τρόπος ζωής που αλλάζει το βιολογικό ρολόι
Η υπερβολική έλξη στα μαλλιά μπορεί να επιβαρύνει το θύλακα της τρίχας
Δεν υπάρχει «μαγική» τροφή, αυτές είναι οι διατροφικές συνήθειες που συνδέονται με καλύτερο ύπνο
Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος 8-14 Μαρτίου
Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Οι ειδικοί εξηγούν τις πιο συχνές αιτίες και πότε αυτό αποτελεί σύμπτωμα κάποιας πάθησης
Η επιστημονική εξήγηση για τις άσπρες τρίχες και τον πολλαπλασιασμό τους
Μάρτιος, μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβάλλονται όταν το μωρό ξυπνάει τη νύχτα ή κοιμάται λιγότερες ώρες
Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερβολική λήψη συμπληρωμάτων
Περίπου το 10,6% των ανθρώπων είναι αριστερόχειρες
MSD & Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ενώνουν δυνάμεις για την προστασία του ενήλικου πληθυσμού
H σπάνια ζωή συναντήθηκε με την τέχνη, τον πολιτισμό και τον δημόσιο διάλογο
Ανησυχητικά στοιχεία για κοκαΐνη, αμφεταμίνες και κάνναβη - Ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος για άτομα κάτω των 55
Επιστήμονας απαντά στο αν πρέπει να δίνουμε σημασία στους εφιάλτες μας και πότε
Οι ερευνητές προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί η νόσος εμφανίζεται συχνότερα και εξελίσσεται διαφορετικά στις γυναίκες.
Κόκορες, καμπάνες, κεριά και άνθρωποι που χτυπούσαν παράθυρα - όλες οι παλιές μέθοδοι του πρωινού ξυπνήματος.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.