Health & Fitness

Γιατί οι έγκυες δεν θα λάβουν ακόμα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Η νέα ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στο Facebook για την εγκυμοσύνη και τον εμβολιασμό κατά της Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έγκυος
Έγκυος © Pixabay

Μιλώντας για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί για ποιους λόγους θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός των γυναικών που είναι έγκυες.

Στην εγκυμοσύνη και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό αναφέρεται στη νέα του ανάρτηση ο Ηλίας Μόσιαλος.

Η ανάρτησή του έχει τίτλο: «Εμβόλια και εγκυμοσύνη: Όχι ακόμα». Ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει ότι οι έγκυες γυναίκες δεν θα λάβουν ακόμα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Και προσθέτει: «Δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές εμβολίου Covid-19 σε έγκυες γυναίκες, δεν υπάρχει ούτε επιστημονική γνώση αλλά ούτε και απόδειξη κινδύνου του εμβολίου στην εγκυμοσύνη».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για τις έγκυες γυναίκες και το εμβόλιο του κορωνοϊού:

«Μια από τις ομάδες που δεν θα λάβουν ακόμα το εμβόλιο Covid-19 θα είναι οι έγκυες γυναίκες. Η απάντηση είναι πολύ απλή και έχει να κάνει με τον σχεδιασμό, όχι μόνο των κλινικών μελετών των εμβολίων για τον κορωνοϊό, αλλά όλων των μελετών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών προϊόντων. 

» Δεδομένου πως δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές εμβολίου Covid-19 σε έγκυες γυναίκες, δεν υπάρχει ούτε επιστημονική γνώση αλλά ούτε και απόδειξη κινδύνου του εμβολίου στην εγκυμοσύνη. 

» Τα διαθέσιμα δεδομένα δεν υποδεικνύουν ανησυχία για την ασφάλεια ή παρενέργειές των εμβολίων.

» Όμως, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να προτείνουν τη χρήση των εμβολίων Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί οι έγκυες γυναίκες δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές.

» Οι οδηγίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, συστήνουν:

• Να αναβληθεί ο εμβολιασμός έως και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης. 

• Εάν μια γυναίκα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος αφού κάνει την πρώτη δόση να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της πριν κάνει τη δεύτερη δόση. 

• Οι νέες μητέρες που θηλάζουν μπορούν να εμβολιαστούν. 

• Οι έγκυες γυναίκες που θεωρείται πως ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω άλλων παραγόντων υγείας, να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ