Health & Fitness

Advantage Hers: Για τις γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους

Μια σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία της UCB σε συνεργασία με την Caroline Wozniacki

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Caroline Wozniacki

Η UCB σχεδίασε την καμπάνια «Advantage Hers» για να ενημερώσει για τις ανάγκες γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα

Με οδηγό το παράδειγμα της Caroline Wozniacki, πρόσωπο της καμπάνιας, «Advantage Hers», η οποία διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά εξακολουθούσε να παίζει επαγγελματικό τένις, η UCB στοχεύει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των γυναικών που αντιμετωπίζουν χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Caroline Wozniacki

Χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι
Ο όρος  «χρόνια φλεγμονώδης νόσος» είναι μια ευρεία περιγραφή για παθήσεις που σχετίζονται με χρόνια φλεγμονή. Χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, παθήσεις στις οποίες έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της η UCB, επηρεάζουν περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, με το 50% περίπου να είναι γυναίκες. Αυτές οι ασθένειες μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία, έχουν μεγάλο επιπολασμό στον δυτικό κόσμο και μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμες βλάβες στις αρθρώσεις, επηρεάζοντας τη ζωή των πασχόντων σε πολλαπλά επίπεδα.

Τα συμπτώματα των παθήσεων αυτών περιλαμβάνουν χρόνιο πόνο, συνεχή κόπωση, γαστρεντερικές επιπλοκές, συχνές λοιμώξεις, καθώς και συναισθηματικές επιπτώσεις, όπως κατάθλιψη ή/ και άγχος.  Ακόμα, συννοσηρότητες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις, λειτουργικές βλάβες και αυξημένος κίνδυνος κατάθλιψης επηρεάζουν σοβαρά την υγεία και τη ζωή των ατόμων που ζουν με αυτές.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτών των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων είναι η προτίμησή τους στο γυναικείο φύλλο, γεγονός που συνδέεται με μοναδικές προκλήσεις και ανισότητες φύλου που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που πάσχουν από αυτές. Γιατί οι χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο πόνο, κόπωση, απώλεια λειτουργικότητας  και άγχος στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες με τις ίδιες παθήσεις, οι οποίες έχουν να διαχειριστούν και τις ανησυχίες σχετικά με τον οικογενειακό προγραμματισμό και την εγκυμοσύνη.

Caroline Wozniacki

Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, από τις πιο συνηθισμένες μορφές  αρθρίτιδας, προκαλεί πόνο, δυσκαμψία και συχνά, με την πάροδο του χρόνου, παραμόρφωση στις αρθρώσεις. Έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών, καθώς μπορεί να προκαλέσει μέχρι και χρόνια αναπηρία καθώς συχνά επηρεάζει και άλλα όργανα, όπως την καρδιά, τα μάτια, το δέρμα, το αναπνευστικό σύστημα.

Η έγκαιρη διάγνωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι σημαντική για την αποτελεσματική θεραπεία και ικανή να επιφέρει ουσιαστική καθυστέρηση της νόσου. Η πρώιμη διάγνωσή της παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής παρέμβασης, καθώς ανταποκρίνεται καλυτέρα στη θεραπεία όταν αυτή ξεκινήσει έγκαιρα. Στόχος της θεραπείας είναι η πρόληψη και διαχείριση του πόνου και η μείωση των συμπτωμάτων. Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις για τις αρθρίτιδες είναι σημαντικό να προσφέρουν ανακούφιση από τους πόνους, έλεγχο και μείωση της ταχύτητας καταστροφής των αρθρώσεων καθώς οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα νοσήματα βιώνουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, έντονους και χρόνιους πόνους και ως αποτέλεσμα σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους.

Caroline Wozniacki

Καμπάνια Advantage Hers
Με οδηγό και έμπνευση την επιμονή, τη νοοτροπία και το παράδειγμα της Caroline Wozniacki απέναντι στις προκλήσεις υγείας που αντιμετωπίζει εξαιτίας της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, η UCB σε συνεργασία μαζί της, σχεδίασε και παρουσιάζει στην καμπάνια Advantage Hers. Η καμπάνια «Advantage Hers» είναι μια σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Με ευαισθησία απέναντι στις γυναίκες που πάσχουν και με στόχο την επικοινωνία ενθάρρυνσης, παρέχει πληροφορίες και υποστήριξη για να τις ενδυναμώσει ώστε να αναλάβουν πιο ενεργούς ρόλους  στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη φροντίδα, τη θεραπεία και τη βελτίωση της ποιότητας  ζωής τους.

Η UCB σχεδίασε την καμπάνια «Advantage Hers»

Η ζωή με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα
Η Caroline Wozniacki είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας της στο τένις όταν διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα, το 2018. Έχοντας αποσυρθεί από την καριέρα της στο τένις τον Ιανουάριο του 2020, η Caroline αναλαμβάνει τον τίτλο του συνηγόρου ασθενούς, περιγράφοντας το προσωπικό της ταξίδι με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στον κόσμο. Μοιράζεται το ταξίδι της με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης  -από τους αρχικούς αγώνες της μέχρι να φτάσει στη διάγνωση, στις προσαρμογές που κάνει στη ζωή της αυτήν τη στιγμή, μέχρι και τους στόχους που έχει για το μέλλον- για να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει άλλες γυναίκες που ζουν με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους.

Στόχος της η υποστήριξη γυναικών που ζουν με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους,  ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους, να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους να δημιουργήσουν οικογένεια, να κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους.

Η Caroline Wozniacki πρωταγωνιστεί στην καμπάνια «Advantage Hers» της UCB

«Γνωρίζω από εμπειρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας με μια χρόνια ασθένεια, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, καθώς και τις καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν σε μια έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Γι’ αυτό είμαι τόσο παθιασμένη με τη συμμετοχή μου στην καμπάνια "Advantage Hers"», δηλώνει η Caroline Wozniacki. «Μέσω αυτής της νέας καμπάνιας ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, θέλω να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσω στην έμπνευση, στην ενθάρρυνση και στην παροχή σε άλλες γυναίκες σαν κι εμένα όσο το δυνατόν περισσότερης υποστήριξης και πληροφοριών. Συλλογικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη κερδίζοντας πλεονέκτημα έναντι των νόσημάτων μας, με μικρές νίκες την κάθε φορά».


Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της καμπάνιας: AdvantageHers.com.

Για να συμμετάσχετε, ακολουθήστε το ταξίδι της Caroline στα κοινωνικά της κανάλια (Instagram: @carowozniacki Twitter: @CaroWozniacki Facebook: Caroline Wozniacki), χρησιμοποιώντας το #AdvantageHers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ