- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Kατά 59,7% αυξήθηκαν οι εξαγωγές φαρμάκων με πρωταγωνιστές τα ελληνικά φάρμακο το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Η εξαγωγική δυναμική και η σημασία του ελληνικού φαρμάκου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας καταδεικνύονται από την εντυπωσιακή αύξηση κατά 59,7% των εξαγωγών φαρμάκων, στο πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (Αύγουστος 2020). Τα τελευταία χρόνια, τα φάρμακα παραμένουν σταθερά το δεύτερο σε αξία εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας, μετά τα πετρελαιοειδή, με το ποσοστό της συμμετοχής τους στο σύνολο των εξαγωγών να ξεπερνά το 6%!
Η αύξηση των εξαγωγών για το ελληνικό φάρμακο έγινε σε μια ιδιαίτερα δυσμενή περίοδο, που οι διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες υπολειτουργούσαν λόγω της πανδημίας και υπήρχαν τεράστιες καθυστερήσεις στο διεθνές εμπόριο.
Η αύξηση των εξαγωγών έγινε, αφού καλύφθηκαν πλήρως οι εγχώριες ανάγκες σε φάρμακα. Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου εξασφάλισε την αυτάρκεια και την επάρκεια στα αναγκαία φάρμακα πρώτης γραμμής στη χώρα μας και την πλήρη κάλυψη των αναγκών περισσότερων από τριών εκατομμυρίων ασφαλισμένων και ασθενών.
Εκτός από τον σημαντικό της ρόλο για το σύστημα υγείας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας ελπιδοφόρος κλάδος, με μεγάλη αξία για την οικονομία και τις εξαγωγές. Οι παραγωγικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και η προσέλκυση επενδύσεων ξένων εταιρειών, θα έχουν μια μοναδική πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας.
Το ζητούμενο της επόμενης ημέρας για την εθνική οικονομία είναι η ταχεία επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης. Και η Ελλάδα έχει ένα μοναδικό προνόμιο: διαθέτει εξωστρεφή, ισχυρή εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, που παράγει υψηλής ποιότητας, διεθνώς εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά φάρμακα και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι το κοιλιακό λίπος συνδέεται με επιβλαβείς αλλαγές στην καρδιά
«Οι σχέσεις δεν είναι μόνο συναισθηματική ασφάλεια, αλλά βιολογικός παράγοντας υγείας»
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.