- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Η Αγία Σοφία»: Σήμερα η πρώτη παιδοκαρδιοχειρουργική επέμβαση
Σε πλήρη επαναλειτουργία το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παιδοκαρδιοχειρουργική επέμβαση με εξωσωματική κυκλοφορία σε κοριτσάκι, ηλικίας 9 ετών, στο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», ξεκίνησε σήμερα, 1 Ιουλίου 2020, η πλήρης επαναλειτουργία του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) και η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του Νοσοκομείου.
Υπενθυμίζεται ότι η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα τριών κλινών, είχε μετατραπεί κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σε ΜΕΘ-Covid για πιθανά περιστατικά κορωνοϊού σε νεογνά, παιδιά και εφήβους.
Η πρώτη παιδοκαρδιοχειρουργική επέμβαση με εξωσωματική κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε παιδί-θήλυ, ηλικίας 9 ετών.
Επιπλέον, καταρτίστηκε πρόγραμμα εφημέρευσης της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας για τον μήνα Ιούλιο 2020, όπως επίσης και πίνακας εφημεριών του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος – ΚΕΜ.
Η αξιολόγηση νέων περιστατικών που προστίθενται στη καρδιοχειρουργική λίστα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, οπότε και αποφασίζεται ποια περιστατικά θα υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος, ολοκληρώθηκε χθες, 30 Ιουνίου 2020, η μεταφορά όλων των νοσηλευόμενων παιδιών, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε έξι, στην πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μη σκαλώνεις που μεγαλώνεις
Βράβευση της εταιρείας του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
Μελέτη σε ελεγχόμενο χώρο δείχνει τον ρόλο βήχα, αερισμού και μάσκας στη μετάδοση
Μικρές, επιστημονικά τεκμηριωμένες συνήθειες που προστατεύουν τον εγκέφαλο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής
Τα όρια μεταξύ ευκαιριακής κατανάλωσης οινοπνεύματος και εθισμού
Οι ερευνητές ανέλυσαν 37 μελέτες που αφορούσαν περισσότερους από 9.000 συμμετέχοντες
Αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη
Παράλληλα, αποθαρρύνεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών με τεχνητά αρώματα
To εργαλείο που ίσως είναι τελικά πιο υγιεινό για το πλύσιμο των πιάτων
Το «σύνδρομο μετά τις διακοπές» και η καθημερινότητα που δεν αφήνει χώρο για τον εαυτό
Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ για την προστασία του πληθυσμού
Ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση, αυστηρότερους ελέγχους και συνεχή επιστημονική έρευνα
Η επιστήμη υποστηρίζει πως ένα «νανούρισμα» θα έκανε καλό και στους μεγάλους
Μία διαφορετική έρευνα του Economist για την εργασιακή ηθική
Η αλλαγή αυτή συνδέεται με τον τρόπο που έχουν μεταβληθεί οι διατροφικές συνήθειες των οικογενειών
Tι είναι αλήθεια και τι όχι
Το ασταμάτητο τσιμπολόγημα και πώς να βάλεις φρένο χωρίς στερήσεις
Η λέξη-κλειδί είναι το «boost»
Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο τρόπος έχει σημασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.