- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΠΟΥ: Η Νότια Αμερική είναι το νέο επίκεντρο του κορωνοϊού
Ιδιαίτερη ανησυχία για τη Βραζιλία
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η Νότια Αμερική είναι «ένα νέο επίκεντρο» της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η Νότια Αμερική είναι «ένα νέο επίκεντρο» της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Η Νότια Αμερική αναδείχθηκε σε νέο επίκεντρο της νόσου. Παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται σε πολλές χώρες της Νοτίου Αμερικής. Ανησυχία επικρατεί για πολλές από αυτές τις χώρες, όμως ξεκάθαρα, σε αυτή τη φάση, η πλέον πληγείσα είναι η Βραζιλία», δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής του Οργανισμού για καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τη Γενεύη.
Ο Ράιαν σημείωσε ότι οι αρχές στη Βραζιλία ενέκριναν την ευρεία χρήση του φαρμάκου κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία της COVID-19. Επανέλαβε ότι τα υπάρχοντα κλινικά στοιχεία δεν στηρίζουν την ευρεία χρήση του φαρμάκου εναντίον του νέου κορονοϊού, δεδομένων των κινδύνων που ενέχει.
Την ίδια ώρα, εννέα αφρικανικά κράτη κατέγραψαν αύξηση 50% σε κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, ενώ άλλα κατέγραψαν μείωση των κρουσμάτων ή σταθερά ποσοστά μολύνσεων, σύμφωνα με τον Ράιαν.
Η χαμηλή θνητότητα ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι ο μισός πληθυσμός της ηπείρου είναι ηλικίας 18 ετών ή μικρότερος, επισήμανε, προσθέτοντας, όμως, ότι εξακολουθεί να ανησυχεί πως η ασθένεια θα εξαπλωθεί σε μια ήπειρο με «σημαντικά κενά» στις υπηρεσίες ΜΕΘ, παροχής οξυγόνου και αναπνευστήρων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.