- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Καθηγητής Γώγος: «Καμπανάκι» τα 50 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα
«Εκεί που πρέπει να δοθεί βάρος είναι στα ΜΜΜ»
Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
Η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση διαβεβαίωσε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής σε lockdown σε μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος τόνισε πως η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα είναι ανήσυχη, αλλά και σε εγρήγορση από την στιγμή που αναμένεται σήμερα μεγαλύτερη κίνηση στις μεγάλες πόλεις, μετά την πρώτη άρση των μέτρων. «Προφανώς και έχουμε ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων στο ενδεχόμενο μαζικής τάσης του κόσμου να βγει. Εχουμε βέβαια στο μυαλό μας για οτιδήποτε συμβεί ένα σχέδιο», είπε αρχικά και ερωτώμενος για το πού πρέπει να εστιάσουν οι αρχές περισσότερο στο να αποφευχθεί νέα εξάπλωση, αναφέρθηκε στα ΜΜΜ.
«Εκεί που πρέπει να δοθεί βάρος είναι στα ΜΜΜ. Πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος, με κομψό τρόπο βέβαια, στο κοινό που δεν θα φορά μάσκα. Ή να τους γίνονται συστάσεις. Πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στους επιβάτες», διευκρίνισε.
Στη συνέχεια, ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως αν παρατηρηθούν φαινόμενα σημαντικής αύξησης κρουσμάτων του κορωνοϊού, τότε αυτό θα αποτελέσει «προειδοποιητικό καμπανάκι». «Καμπανάκι θα αποτελούσε η παρατήρηση αυξητικής τάσης στα κρούσματα με την ύπαρξη 50 νέων περιστατικών ασθενών με κορωνοϊό, τη μέρα, να αποτελεί το όριο που μπορούμε να διαχειριστούμε» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ένα περιθώριο 1-2 ημερών για να φανεί αν υπάρχει τάση για άνοδο στα κρούσματα, ώστε να προχωρήσουν σε νέα μέτρα. «Τα σενάρια είναι ανοικτά», είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σημειώνοντας πως «ελπίζουμε για το καλύτερο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Εθνικός στόχος η ενίσχυση της γονιμότητας και του δημογραφικού - Γεννήθηκαν 3 νέες ζωές
Η επιστήμη εξηγεί: ο καλύτερος τρόπος να παραμείνεις υγιής και δραστήριος όσο μεγαλώνεις είναι να… σηκώνεις βάρη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.