- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά μέτρα για τον κορωνοϊό
Ο ιός απειλεί τον κλάδο της υγείας
Ο ΙΣΑ ζητά δέσμη μέτρων για την οικονομική διευκόλυνση και αποκατάσταση των ζημιών ιατρείων και ιατρικών εταιριών.
Δέσμη μέτρων για την οικονομική διευκόλυνση και αποκατάσταση των ζημιών ιατρείων και ιατρικών εταιριών, λόγω του κορωνοϊού, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.
Ο ιατρικός κλάδος, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, θα πληγεί άμεσα και σε μεγάλο βαθμό. Ήδη παρατηρούνται σε πολλά ιατρεία, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού υπό τον φόβο της εξάπλωσης του ιού.
Προκειμένου λοιπόν να αμβλυνθούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της επικείμενης υγειονομικής απειλής από τη διάδοση του κορωνοϊού ο Ι.Σ.Α. προτείνει μια δέσμη μέτρων τα οποία θα διευκολύνουν και θα ανακουφίσουν οικονομικά τους ιατρούς και τις ιατρικές εταιρείες.
Ειδικότερα :
Α) Φορολογικές- Ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, όπως αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τέσσερις μήνες μέχρι νεοτέρας, επιδότηση των οικονομικών ζημιών των ιατρών και ιατρικών εταιρειών σε αναλογία με την μείωση του κύκλου εργασιών κατά περίπτωση.
Β) Τραπεζικές – Δανειακές ελαφρύνσεις, όπως αναστολή καταβολής δόσεων δανείων για παρόμοιο χρονικό διάστημα, παράταση ληξιπρόθεσμων επιταγών, αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων για το ίδιο χρονικό διάστημα, ακύρωση τραπεζικών χρεώσεων ( προμηθειών ) για συγκεκριμένες εμπορικές συναλλαγές, μεταφορές χρημάτων και πληρωμές λογαριασμών.
Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι τα αρμόδια Υπουργεία με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία θα προχωρήσουν άμεσα στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων τα οποία ήδη πλήττουν τον ευαίσθητο τομέα της παροχής υγείας σε ιδιωτικό επίπεδο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δερματολόγος εξηγεί τις επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος και την ιδανική συχνότητα
Τι αποκαλύπτει μεγάλη μελέτη σε 204 χώρες για τις επιπτώσεις σε καρδιά και αναπνευστικό
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 10.00 με 13.00
Τι έδειξαν τα ευρήματα μελέτης στη Φιλανδία
Με κυτισινικλίνη, δραστική ουσία φυτικής προέλευσης, το TOKOVYS υποστηρίζει την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος
Η ηλικία αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα
Μια νέα παρέμβαση δημόσιας υγείας από τον σύλλογο Προμηθέα
Πότε η συμπεριφορά αυτή θα πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς
Ποια σημάδια πρέπει να προσέξουν οι γονείς
Από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στο 5ο The Chios Festival
Τι ισχύει για τα εγκαύματα
Η διαφορά φάνηκε και στον χρόνο αποκατάστασης
Οι αδένες που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη ρύθμιση του ασβεστίου
Αφιερωμένη στα καρδιαγγειακά νοσήματα και στο αγγειακό εγκεφαλικό
Μια γυναικολόγος διασκεδάζει τους μύθους γύρω από τη διατροφή και την επίδρασή της στο μικροβίωμα της περιοχής
Οι πολλαπλοί συναισθηματικοί κίνδυνοι και η επανάληψη τραυματικών συμπεριφορών
Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.