- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνοκινεζική «συμμαχία» και στην Ανδρολογία
Οι Κινεζικές αρχές έχουν εκτιμήσει τη μεγάλη διεθνή εμπειρία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, με παρουσία σε Ευρώπη και Ασία
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τσαογιάνγκ Πεκίνου
Στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου Δυτικής - Κινεζικής ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τσαογιάνγκ Πεκίνου, επισφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις διετείς επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι Κινεζικές αρχές έχουν εκτιμήσει τη μεγάλη διεθνή εμπειρία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, με παρουσία σε Ευρώπη και Ασία (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Βουλγαρία, Αγγλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) αλλά και το πλήθος περιστατικών που έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς κατά την διάρκεια της τριακονταετούς πορείας του.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Inter Continental Athenaeum το Σάββατο 2 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Υγείας του Πεκίνου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διακεκριμένους επιστήμονες από τον χώρο της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και της Δυτικής Ιατρικής να ανταλλάσσουν απόψεις. Οι ομιλητές κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος και η ανακούφισή του από τον πόνο και την ασθένεια αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα και των δύο προσεγγίσεων και πως υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί κοινός τόπος για τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσης μεταξύ των δύο πλευρών.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κύριος Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση ως ένα ακόμα δείγμα της προσέγγισης των δύο λαών στο επιστημονικό πεδίο και εξήρε τις προσπάθειες του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Δρ. Κωνσταντινίδης τόνισε στην τοποθέτησή του την εξαίρετη επικοινωνία, το κοινό όραμα και τις αρχές που συνδέουν τους δύο οργανισμούς, καθώς και τις βαθιές ιστορικές καταβολές των δύο λαών στον τομέα της επιστήμης και του πολιτισμού.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι ακόλουθοι:
- Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής
- Τζι Τάο, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής Δήμου Πεκίνου
- Αλέξανδρος Μοντιάνο, Πρόεδρος Ινστιτούτου Αστικής Διακυβέρνησης
- Λι Σιάο Μπέι, Αντιπρόεδρος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΤσαογιάνγκΠεκίνου
- Δρ. Κωνσταντίνος Γ. Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Διευθυντής Σεξουαλικής Κλινικής ιατρικού Κέντρου Αθηνών
- Λιου Τσινγκτσουάν, Πρύτανης του Νοσοκομείου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής
- Γι Φουνιέν, Διευθυντής Ουγγρικής Εταιρείας Κεντρικής Ευρώπης για την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική
- Βανγκ Τζιγκάνγκ, Αναπληρωτής Διευθυντής της Κινεζικής Ακαδημίας Παραδοσιακής Ιατρικής
- Δρ. Εμμανουήλ Γεωργιαννάκης, Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου Metropolitan
- Τσενγκ Ουτζόνγκ, Αναπληρωτής Αρχίατρος του Νοσοκομείου Κινεζικής Ιατρικής Πεκίνου
- Δρ. Παύλος Σ. Βαβάσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής Υπερβαρικής Καταδυτικής Ιατρικής Αθηνών, Διευθυντής Μονάδας Υπερβαρικής Ιατρικής MetropolitanHospital
- Χρήστος Γκίκας, Πρόεδρος της ΕΚΕΜΟΣ (ΕλληνοΚινεζικής Εταιρείας Μορφωτικών και Οικονομικών Σχέσεων)
Στόχος οργανωτών και συμμετεχόντων είναι τέτοιες εκδηλώσεις να μεταβληθούν σε τακτικούς θεσμούς οι οποίοι θα λαμβάνουν χώρα σε Κίνα και Ελλάδα, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ιατρών και ερευνητών και από τις δυο χώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιδανική διάρκεια για μυϊκή ενδυνάμωση - Τα τεράστια οφέλη της όταν συνδυάζεται με αερόβια άσκηση
Από τις κλινικές γονιμότητας μέχρι τις αποτυχημένες προσπάθειες, η εμπειρία ενός άνδρα μέσα στην εξωσωματική
Το watersport που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι ακόμα στην πόλη
Μιλήσαμε με τη δημιουργό και διοργανώτρια του project για το wellness trend που φέρνει το pilates στον ιππικό όμιλο Σείριος στο Κορωπί
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που προτείνουν ειδικοί
Ένα μικρό βήμα που πολλές γυναίκες αγνοούν
Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και στις γυναίκες, καθώς και σε παιδιά ή βρέφη
Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι παχιά και εύθρυπτα ή μαλακά και εύκαμπτα
«Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή σου»!
Διακρίθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed
Επόμενος σταθμός η Λήμνος
Βοηθά η άσκηση με αντιστάσεις στον περιορισμό της εξέλιξής της;
Το εύρημα που εντυπωσίασε τους επιστήμονες
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα
Ένα επεισόδιο για τους φόβους που μας προστατεύουν, για εκείνους (τις φοβίες) που μας φυλακίζουν και για τη στιγμή που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε όχι «πώς θα σταματήσω να φοβάμαι», αλλά «τι είναι αυτό που φοβάται μέσα μου;».
Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού εξηγεί τι τελικά ισχύει με το συγκεκριμένο ψάρι
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων στρέφεται πλέον και στις γυναίκες που δεν θηλάζουν
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας.
Τα πρώτα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Επιπλέον, μπορούν να καταγράψουν τη βλάβη που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.