- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποκαλυπτική έρευνα: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τους εμβολιασμούς
Η αποκαλυπτική έρευνα της aboutpeople αποκλειστικά στην Athens Voice
Διαβάστε μόνο στην Athens Voice την έρευνα της aboutpeople για τους εμβολιασμούς
Για 4η συνεχή χρονιά η aboutpeople πραγματοποιησε έρευνα κοινής γνώμης σε σχέση με το ζήτημα των εμβολιασμών η οποία και παρουσιάζεται σήμερα από την Athens Voice.
8 στους 10 ερωτώμενους πιστεύουν ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί έχουν μεγαλύτερα οφέλη από ότι πιθανές επιπλοκές και κινδύνους, ενώ το αντίθετο εκτιμά 5,5% .Το 10,2% θεωρεί ότι τα οφέλη και οι πιθανές επιπλοκές είναι περίπου τα ίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 το ποσοστό όσων πίστευαν ότι οι εμβολιασμοί έχουν μεγαλύτερα οφέλη από πιθανές επιπλοκές ήταν 69,4%.
Το 91% θεωρεί ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί (π.χ. για εγγραφή στο σχολείο) θα πρέπει να είναι υποχρεωτικοί. Σημειώνεται ότι τα αντίστοιχα ποσοστά για το 2018 ήταν 90%, για το 2017 82,7% και για το 2016 69,4%.
Το 17,9% πιστεύει ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί πιθανόν να έχουν παρενέργειες και μπορεί να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ το αντίθετο εκτιμά η μεγάλη πλειοψηφία, δηλαδή το 77%. Το 2018 το ποσοστό ήταν 19,5%, το 2017 23,8% και το 2016 28,9%. Σημειώνεται δηλαδή συνεχής μείωση του ποσοστού εκείνων που είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί απέναντι στη χρήση εμβολίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα για το αν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για τους παιδικούς εμβολιασμούς οι απαντήσεις είναι περίπου μισές - μισές, με το 46,7% να συμφωνεί και το 51,1% να διαφωνεί.
Κύρια πηγή ενημέρωσης σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών είναι οι γιατροί, ενώ έπονται το ίντερνετ, τα παραδοσιακά ΜΜΕ, οι φαρμακοποιοί και οι φίλοι.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε 18-20 Ιουνίου και συμμετείχαν 715 άτομα ηλικία 18 ετών και άνω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην πράξη, η μόνη ουσιαστική λύση για σημαντική περίσσεια δέρματος είναι η χειρουργική αφαίρεση
Πώς να προστατευτείτε και να αναπνεύσετε ξανά άνετα
Η παρουσία της εταιρείας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Οι παράγοντες κινδύνου και τα συμπτώματα
Μια διαταραχή που είναι συχνότερη στις γυναίκες
Το 90% των περιστατικών προκαλείται από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία
Μια συζήτηση με τη Γεωργία Κλειδαριά, με αφορμή το βιβλίο της, «Η Επόμενη Μέρα. Μια προσωπική ιστορία επιβίωσης» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Η επιστήμη καταρρίπτει τον μύθο ετών
Ομοιότητες και διαφορές με το έμφραγμα
Ορατά τα αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
Τι αναφέρει μελέτη του King's College London
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες η αμυγδαλίτιδα
«Το σώμα σου δεν ντρέπεται. Εσύ γιατί να ντραπείς;»
Πρόσβαση στις θεραπείες για περισσότερους
Μια θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία
Για την πρόληψη της λοίμωξης σε νεογνά και βρέφη
Τι αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.