- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιδράσεις για τον εγκλεισμό αυτιστικών ασθενών σε ψυχιατρεία
Την αντίθεσή της εκφράζει η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία
Ενώ ουδεμία απόφαση και κίνηση έχει εκδηλωθεί εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου για την μετακίνηση των αυτιστικών ασθενών, οι οποίοι νοσηλεύονται σχεδόν σε μόνιμη καθήλωση στα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, σε κατάλληλες για αυτιστικούς ασθενείς κοινοτικές δομές φροντίδας, την έντονη αντίδρασή της στην πρακτική του εγκλεισμού αυτιστικών ασθενών σε ψυχιατρεία εκφράζει με ιδιαίτερη έμφαση, σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ).
Συγκεκριμένα, η ΕΨΕ αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωσή της:
«Μετά την εντολή του υπουργείου για νοσηλεία των 2 ενηλίκων με διάγνωση Αυτισμού στο ΨΝΑ, είναι σημαντικό να τονισθεί η ακαταλληλότητα του πλαισίου νοσηλείας στο ΨΝΑ για ασθενείς με τέτοια σύνθετες ανάγκες καθημερινής φροντίδας.
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι το ΨΝΑ έχει ψυχιατρικές κλινικές όπως και τα γενικά νοσοκομεία και ελάχιστα τμήματα μακρότερης παραμονής που νοσηλεύονται ασθενείς που βρίσκονται σε διαδικασία ψυχοκοινωνικής και επαγγελματικής αποκατάστασης.
Δεν διαθέτει ειδικό τμήμα για ασθενείς με αυτισμό.
Η εντολή για νοσηλεία στο ΨΝΑ των παραπάνω ασθενών, προκαλεί σύγχυση ως προς τον χαρακτήρα του ΨΝΑ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «χάπι της νύχτας» και τα φάρμακα για την πρωινή υπνηλία
Με στόχο την προώθηση της οικολογικής συνείδησης
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί από μόνο του καθοριστικό παράγοντα
Τι ρόλο παίζουν τα υπολείμματα προϊόντων styling
Για την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
Πολλές από τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις βρίσκονται ακόμη σε στάδιο κλινικής αξιολόγησης
Θεραπείες που απευθύνονται σε γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας
Ποιοι θα πρέπει να κάνουν μέτρηση οστικής πυκνότητας
Νέα έρευνα δείχνει ότι η συστηματική προπόνηση με βάρη θωρακίζει την καρδιά και προστατεύει τον εγκέφαλο
Έρευνες δείχνουν ότι συγκεκριμένα τρόφιμα ενισχύουν την παραγωγή ουσιών που σχετίζονται με τον ύπνο και τη χαλάρωση
Tο εσωτερικό παιδί, το εν δυνάμει ενήλικο κομμάτι, η θεραπεία και το θάρρος που χρειάζεται για να εγκαταλείψουμε μια ταυτότητα που κάποτε μας προστάτευσε, αλλά πλέον δεν μας επιτρέπει να πετάξουμε.
Κάθε χρόνο 866 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια ασθένεια εξαιτίας της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων
Για πέντε μέρες, στο Poseidonion Grand Hotel, το πρώτο retreat της One Sanctum έφερε κοντά 130 ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Όχι ένα συνέδριο, αλλά ένα μικρό, προσωρινό διεθνές χωριό.
Χρόνια και σύνθετα νοσήματα με σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία
Σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, υπό την εποπτεία του ΕΚΠΑ
Αίτια και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Η πιο συχνή κακοήθεια στους άνδρες άνω των 50 ετών
Αναβάθμιση στους τομείς της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της νευρολογίας
Ένα βήμα μπροστά για την υγεία των παιδιών, από το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF
Τι πρέπει να αλλάξετε την επόμενη φορά που θα γυρίσετε από το σούπερ μάρκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.