- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τους εμβολιασμούς
«Η αμφισβήτηση που εκφράστηκε φέτος από επίσημα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και από την κρατική τηλεόραση για την αξία των εμβολιασμών, πραγματικά σείει τα θεμέλια της ασφάλειας της Υγείας»
Την ανάγκη υπενθύμισης στο γενικό πληθυσμό της αξίας των εμβολιασμών για όλες τις ηλικίες και της εφαρμογής του Εθνικού προγράμματος Εμβολιασμού από όλες τις Ελληνικές οικογένειες, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης σε ημερίδα που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Έρπητα Ζωστήρα, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
«Η αμφισβήτηση που εκφράστηκε φέτος από επίσημα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και από την κρατική τηλεόραση για την αξία των εμβολιασμών, πραγματικά σείει τα θεμέλια της ασφάλειας της Υγείας στην Ελλάδα, που χρειάζεται στις μέρες που ζούμε περισσότερο από ποτέ την εμβολιαστική κάλυψη όσο γίνεται ευρύτερης γκάμας πληθυσμού», υπογράμμισε Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός μικρών, ενηλίκων και υπερηλίκων στην χώρα μας είναι απαραίτητος ώστε να αποτραπούν οι μολύνσεις και οι δυσάρεστες εξελίξεις από μια σειρά ασθενειών, για τις οποίες η ανθρωπότητα έχει καταθέσει πολλους αγώνες έως ότου επιτύχει τον περιορισμό και την εξάλειψη τους.
Ο κ. Πατούλης, υπογράμμισε ότι το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δεν έχει ενταχθεί τυχαία στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τις μεγάλες ηλικίες, γιατί αποτελεί, όπως είπε, «την καλύτερη πρόληψη, και την μόνη λύση για να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας από τον εκτεταμένο πόνο και τα αλυσιδωτά προβλήματα που μια κρίση της νόσου δημιουργεί».
«Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα της κρίσης δεν έχει την πολυτέλεια, ούτε καν τον χρόνο, για να εισαχθεί στο νοσοκομείο, ή να ακινητοποιηθεί στο κρεβάτι λόγω νευραλγίας, όπως συμβαίνει με τον έρπητα ζωστήρα» κατέληξε ο κύριος Πατούλης και σύστησε σύνεση, επικοινωνία των πολιτών με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό για την εμβολιαστική τους κάλυψη και πιο κριτική σκέψη και ενημέρωση απέναντι στις αντιεμβολιστικές θεωρίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.