Health & Fitness

Γυμναστική στην παραλία

Διατήρησε τη φόρμα σου διασκεδάζοντας

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
debby-hudson-553155-unsplash.jpg

Εννοείται ότι καλοκαιριάτικα θέλεις να περνάς όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην παραλία αλλά δε θες να παρατήσεις και την καθημερινή σου γυμναστική. Υπάρχει τρόπος να τα συνδυάσεις και μάλιστα η επιφάνεια της άμμου είναι ιδανική για κάποια είδη ασκήσεων. Να μερικές ιδέες:

1. Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι από τις καλύτερες γυμναστικές που μπορείς να κάνεις στην παραλία, καθώς η μαλακή επιφάνεια της άμμου που μετακινείται δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για μια δύσκολη άσκηση. Θα ανακαλύψεις ότι γυμνάζονται πολλοί περισσότεροι μύες όταν τρέχεις στην άμμο από όταν τρέχεις σε άσφαλτο, αφού χρειάζεται να σηκώσεις το πόδι σου για να το απομακρύνεις από το κινούμενο έδαφος. Ετοιμάσου να καείς!

2. PLYO 

Αυτού του είδους οι ασκήσεις είναι εξαιρετικά δημοφιλείς γιατί συνδυάζουν την ενδυνάμωση με το κάψιμο θερμίδων και είναι αρκετά απαιτητικές. Συνήθως περιλαμβάνουν γρήγορες και επαναλαμβανόμενες κινήσεις που ενισχύουν την μυϊκή δύναμη. Η αντίσταση της άμμου θα τις κάνει ακόμα πιο δύσκολες.

3. Πηδηματάκια 

Αν το κάθισμα και πήδημα σε σκληρές επιφάνειες δεν είναι το αγαπημένο σου, τότε η παραλία θα σου αρέσει μιας και η άμμος υποστηρίζει τους αστραγάλους σου και βοηθάει στην ενδυνάμωσή τους. Κάνοντας αυτές τις ασκήσεις στην παραλία μπορείς να βελτιώσεις τις αποδόσεις σου και σε σταθερό έδαφος.

4. Παιχνίδια

Ο καλύτερος τρόπος να γυμναστείς στην παραλία είναι παίζοντας. Οι ρακέτες στην παραλία βοηθούν στην εκγύμναση των ποδιών και χεριών σου, ενώ το μπιτς βόλει εκτός ή εντός θάλασσας σίγουρα μπορεί να σε γυμνάσει και να αυξήσει τις θερμίδες που καις. Το καλύτερο είναι ότι θα διασκεδάζεις τόσο πολύ που δε θα καταλάβεις καν ότι γυμνάζεσαι κιόλας.

5. Κολύμβηση

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την κολύμβηση που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα χωρίς να επιβαρύνει παράλληλα αρθρώσεις και σπονδυλική στήλη. Η κολύμβηση στη θάλασσα είναι ακόμα καλύτερη από την πισίνα μιας και τα φυσικά ρεύματα στο νερό αυξάνουν τη δυσκολία. Και θα δροσιστείς και θα γυμνάσεις όλους σου τους μύες. Τέλειο;

6. Θαλάσσια σπορ

 

Windsurf, Kitesurf, SUP, Wakeboard, Surf είναι μόνο μερικά από τα αθλήματα που θα συναντήσεις στις παραλίες. Αν είναι οργανωμένη και προσφέρουν μαθήματα δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Στην καλύτερη θα αποκτήσεις καινούργιο χόμπι και στη χειρότερη θα έχεις αναγκάσει τους μύες σου να δουλέψουν!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ