- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τα ΒορΟινά ξανά στην Αθήνα
Η μεγάλη οινική γιορτή επιστρέφει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
ΒορΟινά: η έκθεση με τα κρασιά και τα αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί αυτή τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Αμπέλια που απλώνονται στις πλαγιές του Ολύμπου και σκαρφαλώνουν στις βουνοκορφές της Πίνδου. Αμπέλια που εκτείνονται στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, ως εκεί που φτάνει το μάτι και πιο πολύ. Αμπέλια που βγάζουν τα μοναδικά, τα θαυμαστά κρασιά της Βόρειας Ελλάδας. Αυτά τα υπέροχα κρασιά θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε, όπως και κάθε χρόνο, στα ΒορΟινά, την εκδήλωση που φέρνει κοντά μας τα κρασιά και τα αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος».
Η μεγάλη γιορτή θα στηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υπέροχα κρασιά, αλλά και να γνωρίσουν τους παραγωγούς τους. Οίνοι ξηροί, λευκοί, ροζέ, ερυθροί, blanc de noir, orange, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς, μονοποικιλιακοί και σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα μακρόχρονης παλαίωσης είναι μερικά μόνο από όσα θα απολαύσουμε.
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις νέες δημιουργίες, τις νέες ετικέτες και τα στιλ κρασιών, θα μάθουν για την εξέλιξη των τρύγων των τελευταίων χρόνων, θα δοκιμάσουν παλιές σοδειές, θα συγκρίνουν τη διαδοχή μεταξύ κάθετων σειρών ή το terroir ενός τόπου μεταξύ οριζόντιων δοκιμών.
Το εισιτήριο για την είσοδο των επισκεπτών στα ΒορΟινά είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Viva και μπορείτε να το προμηθευτείτε πατώντας εδώ. Η γενική είσοδος έχει 12€, ενώ για τους φοιτητές είναι στα €8. Το εισιτήριο στην είσοδο των επισκεπτών έχει €15, €10 για τους φοιτητές. Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού της εκδήλωσης που οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν κατά την είσοδό τους.
Τα ΒορΟινά της Αθήνας
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο: 12:00-20:00
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Πλατεία Συντάγματος - Αθήνα
Αίθουσα Grand Ballroom
ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αίθουσα Royal:
- 12:00-16:00 Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας για το κοινό (ελεύθερη είσοδος για το κοινό των ΒορΟινών - χωρίς κράτηση) με έπαθλα φιάλες magnum.
- 18:00-19:00 Παρουσίαση της τιμητικής έκδοσης για την Σταυρούλα Κουράκου "Όινάνθη" (είσοδος ελεύθερη)
Αίθουσα Golden:
- 13:00-15:00 "Τα Ροζέ της Βόρειας Ελλάδας - The Masterclass" με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW
To masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες από το χώρο εστίασης, εμπορίας οίνου και τύπου με δωρεάν συμμετοχή δωρεάν και μόνο με πρόσκληση. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής εδώ.
- Τελικός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων (απόγευμα - είσοδος ελεύθερη για το κοινό)
Αίθουσα Grand Ballroom:
Στην κεντρική αίθουσα των ΒορΟινών, θα υπάρχει στη διάθεση του κοινού το θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας βραβευμένων, ανά κατηγορία, οίνων του 22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης, από την Ελλάδα και την Κύπρο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.