Wine & Spirits

Ο Άρης Σκλαβενίτης είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος (και) για το 2023

Ο sommelier του Oinoscent Wine Bar έχει λάβει τον τίτλο ακόμη δύο φορές

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρης Σκλαβενίτης, ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2023

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο ολοκληρώθηκε αναδεικνύοντας νικητή τον Άρη Σκλαβενίτη

Γραπτές εξετάσεις, τυφλή γευστική δοκιμή, αρμονία-κρασιού φαγητού, πρακτικές ασκήσεις γύρω από την τεχνική του σέρβις. Οι δοκιμασίες για να αναδειχθεί ο καλύτερος sommelier της χώρας, δεν είναι καθόλου εύκολες. Έτσι, στον διαγωνισμό για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο που πραγματοποιείται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων κάθε χρόνο, ξεχωρίζουν αποκλειστικά οι καλύτεροι. Για φέτος, αυτός ήταν ο Άρης Σκλαβενίτης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο sommelier του Oinoscent Wine Bar κερδίζει τον απαιτητικό αυτό διαγωνισμό. Η πρώτη του φορά ήταν το 2016, η δεύτερη το 2019, το 2023 είναι η τρίτη φορά που παίρνει τον πολυπόθητο τίτλο. Πιθανολογούμε πως αν ο διαγωνισμός δεν είχε κάνει μία διετή παύση λόγω πανδημίας, να είχε καταφέρει να γίνει ο καλύτερος οινοχόος της Ελλάδας μερικές φορές ακόμα.

Οι φιναλιστ του διαγωνισμού
Οι φιναλιστ του διαγωνισμού

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, πάντως, ο Άρης Σκλαβενίτης πέρασε όλες τις απαιτητικές δοκιμασίες που συνέβησαν στο Electra Metropolis Athens και βρέθηκε από τους 9 συνολικά υποψηφίους ανάμεσα στους τρεις οινοχόους με την καλύτερη βαθμολογία, οι οποίοι και προκρίθηκαν στον τελικό που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Εκεί ο Άρης Σκλαβενίτης συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία όλων και έλαβε τον τίτλο του Καλύτερου Έλληνα Οινοχόου για το 2023, μαζί και την αποστολή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I), και που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας. 

Να σημειώσουμε ότι τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας συμπλήρωσαν ο Παναγιώτης Κατσούδας, wine director-Tsaknakis Premium Brands (δεύτερη θέση) και ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, head sommelier – Noema Mykonos (τρίτη θέση).

Συγχαρητήρια σε όλους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ