Cazadores
Wine & Spirits

Tequila Cazadores, η αγαπημένη τεκίλα του Μεξικού

Δοκιμάσαμε αυτή την τεκίλα υψηλής ποιότητας, απαλή αλλά ταυτόχρονα έξοχα γευστική
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cazadores: μία premium τεκίλα από το Μεξικό

Στην επαρχία Jalisco στα βάθη του Μεξικού υπάρχει μια πόλη, σκαρφαλωμένη ψηλά. Η Arandas είναι διάσημη για τα ατέλειωτα χωράφια μπλε αγαύης που εκτείνονται στα υψίπεδά της, ως εκ τούτου και για την υψηλή ποιότητα τεκίλας που παράγει. Πού και πού, σε αυτά τα πολύτιμα χωράφια, μπορείς να δεις να καλπάζουν μεγαλοπρεπή ελάφια με εντυπωσιακά κέρατα και τεράστια μάτια. Ακριβώς αυτά τα όμορφα πλάσματα, σύμβολο ολόκληρης της περιοχής, είναι που ενέπνευσαν τη δημιουργία μιας συγκλονιστικής τεκίλας. Αυτή είναι η ιστορία της…

Ήταν το 1922 όταν ο Don Jose Maria Banuelos ένας ντόπιος αγρότης της Aranda επιτέλους, μετά από χρόνια δοκιμών, τελειοποίησε τη συνταγή για την τεκίλα του. Επρόκειτο για μία τεκίλα υψηλής ποιότητας, απαλή αλλά ταυτόχρονα έξοχα γευστική, πολύ ανώτερη από το παραδοσιακό pulque που έπιναν εκείνη την εποχή οι άνθρωποι στις τοπικές καντίνες της Aranda. O Don Jose Maria Banuelos διάλεξε για έμβλημα της τεκίλας του το ελάφι και της χάρισε το όνομα Cazadores”, δηλαδή «Κυνηγοί». Όνομα ταιριαστό, αν αναλογιστούμε τα ατέλειωτα χρόνια που ο ίδιος «κυνηγούσε» τη συνταγή για την τέλεια τεκίλα, εκείνη που θα μπορούσε πραγματικά να απολαύσει παρέα με την οικογένεια και τους φίλους του.

Cazadores

Η τεκίλα Cazadores δημιουργήθηκε το 1922 από τον Don Jose Maria Banuelos, έναν ντόπιο αγρότη

Cazadores

Η τεκίλα Cazadores δημιουργήθηκε το 1922 από τον Don Jose Maria Banuelos, έναν ντόπιο αγρότη

Η τεκίλα Cazadores ήταν τόσο πολύ διαφορετική, τόσο ξεχωριστή που μέσα στα χρόνια δημιούργησε γύρω της μία ολόκληρη κοινότητα. Σήμερα τα υψίπεδα του Jalisco θεωρούνται το σπίτι της εκπληκτικής αυτής τεκίλας και όλοι στην Arandas, από τους jimadores στο χωράφι μέχρι τους ανθρώπους στις taquerias που ταΐζουν τους εργάτες μετά από μία κουραστική μέρα στα χωράφια, κάθε κάτοικος του Los Altos έχει τον δικό του πολύτιμο ρόλο να παίξει στη δημιουργία αυτής της τεκίλας που μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο, καθώς φτιάχνεται από 100% αγαύη.

Cazadores

Σήμερα η τεκίλα Cazadores, αν και παραμένει πιστή στην πρωτότυπη συνταγή του Don Jose Maria Banuelos, έχει εξελιχθεί για να μπορεί να ανταποκριθεί στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση, αλλά και στα πρότυπα της βιωσιμότητας. Η διαδικασία παραγωγής της περιλαμβάνει επτά βήματα, είναι πλήρως βιώσιμη και με μηδενικά απόβλητα. Από τα βήματα αυτά ξεχωρίζουν η διπλή απόσταξη, η διπλή ζύμωση και η προσεκτική διαδικασία ωρίμανσης που γίνεται υπό την άγρυπνη επίβλεψη του Maestro Tequilero. Τίποτα ωστόσο δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την πρώτη ύλη: τη μοναδική 100% μπλε αγαύη.

Αυτή την υπέροχη τεκίλα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο bar restaurant TEKILA της Κολοκοτρώνη. Εκείνο το απόγευμα, ο Manny Hinojosa, Global Brand Ambassador, ο οποίος και βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το Athens Bar Show,  μίλησε για την ιστορία της Cazadores, εξηγώντας παράλληλα όλους τους λόγους της μοναδικότητάς της. Κι ύστερα ήρθε η στιγμή της δοκιμής…

Cazadores

Για να καταλάβουμε καλύτερα τη γεύση της Cazadores, και τη διαφορά της με άλλες τεκίλες του εμπορίου, σερβιρίστηκαν κλασικά cocktails με βάση την tequila (όπως Paloma, Margarita ή Cantarito) και μάλιστα στην πιο αυθεντική τους εκδοχή. Από την πρώτη γουλιά γινόταν εμφανές ότι αυτή η τεκίλα είναι πραγματικά ξεχωριστή. Ακόμη θυμάμαι πόσο πολλή εντύπωση μου έκανε η διαφορετική γεύση των cocktails. Χάρη στην προσθήκη της, η γεύση της Paloma ή της Margarita, cocktails που τόσο πολύ έχουμε συνηθίσει να πίνουμε, απέκτησε ένα άλλο βάθος, χαρίζοντας στο ποτήρι μία νέα πολύ πιο ενδιαφέρουσα προοπτική.

Φυσικά και δεν έλειπαν τα απαραίτητα συνοδευτικά μιας μεξικάνικης φιέστας: πλούσια tacos, πικάντικο chili con carne και πληθωρικές quesadillas μας κράτησαν συντροφιά μέχρι αργά, όμως δεν υπήρχε αμφιβολία ότι η αληθινή βασίλισσα της βραδιάς ήταν η μοναδική Cazadores… Δοκιμάστε την, και σας υπόσχομαι ότι δεν θα την ξεχάσετε.

Δειτε περισσοτερα