- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
5 ανατρεπτικά cocktails από τους καλύτερους
Ο Βασίλης Κυρίτσης από το The Clumsies και ο Άρης Χατζηαντωνίου από το Momix δημιουργούν cocktails με βάση το ΜΕΤΑΧΑ 12 αστέρων
Ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Άρης Χατζηαντωνίου, δύο από τους καλύτερους έλληνες bartenders, μας δίνουν τις συνταγές για τέλεια καλοκαιρινά cocktails
Το cocktail είναι το ποτό του καλοκαιριού. Δροσερό, αρωματικό, ακαταμάχητο και σχεδόν πάντα η αρχή μιας αξέχαστης ιστορίας. Δύο από τους καλύτερους bartenders της Ελλάδας, ο Άρης Χατζηαντωνίου (δημιουργός και head bartender του ανατρεπτικού Momix) και ο Βασίλης Κυρίτσης, συνιδιοκτήτης της ομάδας του The Clumsies (6ο καλύτερο bar στον κόσμο) μοιράζονται μαζί μας τις αγαπημένες τους καλοκαιρινές συνταγές για cocktails με βάση το METAXA 12 αστέρων. Είτε είσαι στην Αθήνα, είτε είσαι ήδη φευγάτος σε κάποιο νησί, αξίζει να τις δοκιμάσεις.
Άρης Χατζηαντωνίου
Espresso Under The Sun
«Το καλοκαίρι μου αρέσει να πίνω freddo espresso στην παραλία. Οπότε, αυτή είναι η εκδοχή μου για ένα cocktail με βάση τον espresso και ΜΕΤΑΧΑ 12 αστέρων» - Άρης Χατζηαντωνίου
Συστατικά:
- 50ml METAXA 12 αστέρων
- 5ml σιρόπι βανίλιας
- 30ml espresso
Μέθοδος:
- Ρίχνουμε όλα τα συστατικά, μαζί και πάγο, σε ένα shaker και χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ποτήρι, σουρώνοντας τον πάγο.
- Γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.
ΜΕΤΑΧΑ Spritz
«Τρελαίνομαι για αυτό το cocktail γιατί οι φυσαλίδες και το ΜΕΤΑΧΑ 12 αστέρων ταιριάζουν τόσο καλά μεταξύ τους» - Άρης Χατζηαντωνίου
Συστατικά:
- 40ml METAXA 12 αστέρων
- 20ml χυμός μήλου
- 10ml σιρόπι βανίλιας
- top up: αφρώδες κρασί
Μέθοδος:
- Βάζουμε όλα τα συστατικά, ένα- ένα μέσα στο ποτήρι μας.
- Προσθέτουμε παγάκια.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Γαρνίρουμε με μια φέτα αποξηραμένο πορτοκάλι και λίγη φρέσκια μέντα.
Βασίλης Κυρίτσης
El Draque
«Το “El Draque” είναι το καλύτερο cocktail για το καλοκαίρι, καθώς είναι πολύ αναζωογονητικό. Μου αρέσει η twist εκδοχή του με ΜΕΤΑΧΑ 12 αστέρων γιατί φέρνει στο ποτήρι νέες, απροσδόκητες γεύσεις» - Βασίλης Κυρίτσης
Συστατικά:
- 50ml ΜΕΤΑΧΑ 12 αστέρων
- 25ml χυμός lime
- 20ml μέλι
- 8 φύλλα μέντας
- top up: σόδα
Μέθοδος:
- Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μέντας και τα ρίχνουμε στο ποτήρι μας.
- Σε ένα shaker βάζουμε το ΜΕΤΑΧΑ, τον χυμό από το lime και το μέλι. Χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ποτήρι.
- Προσθέτουμε θρυμματισμένο πάγο.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς και γεμίζουμε το ποτήρι με τη σόδα.
- Γαρνίρουμε με μια φέτα lime και φύλλα μέντας.
Deep Dive
«Εμπνεύστηκα από τον Guillaume Néry, τον brand ambassador του ΜΕΤΑΧΑ. Δημιούργησα αυτό το cocktail ως φόρο τιμής στις ιστορίες κατάδυσης του Guillaume στη βαθειά, μπλε θάλασσα» -Βασίλης Κυρίτσης
Συστατικά:
- 50ml METAXA 12 αστέρων
- 15ml λικέρ elderflower
- 10ml χυμό λεμονιού
- 2 ριξιές Angostura Bitters
- top up: tonic
Μέθοδος:
- Γεμίζουμε το ποτήρι μας με θρυμματισμένο πάγο.
- Ρίχνουμε στο ποτήρι το ΜΕΤΑΧΑ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Γαρνίρουμε με μια φλοίδα αγγουριού.
Frappe Collins
«Αυτό που αγαπώ στη συγκεκριμένη συνταγή είναι ο τρόπος που το METAXA 12 αστέρων κάνει το bitters… γλυκό!» - Βασίλης Κυρίτσης
Συστατικά:
- 40ml ΜΕΤΑΧΑ 12 αστέρων
- 25ml Antica Formula
- 2 ριξιές Angostura Bitters
Μέθοδος:
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά, ένα- ένα μέσα στο ποτήρι.
- Προσθέτουμε θρυμματισμένο πάγο.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Γαρνίρουμε με μια φέτα αποξηραμένο πορτοκάλι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.