Wine & Spirits

6 στάσεις στην Αθήνα για takeaway cocktails

Παίρνουμε το ποτό στο χέρι και συνεχίζουμε τις βόλτες

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tyco-anoigma.jpg
Takeaway cocktails από το TYCO

Έξι μαγαζιά της Αθήνας με takeaway cocktails όπως το Baba Au Rum και το TYCO

Οι μέρες μετά την λήξη της καραντίνας και πριν το πολυπόθητο restart της εστίασης ήταν αρκετά περίεργες. Κάπως σαν να είχες deja vu και ταυτόχρονα ζούσες σε ένα παράλληλο σύμπαν. Από την μία έβλεπες τα πάρκα, τις πλατείες και τα όμορφα στενά της Αθήνας να ξαναγεμίζουν κόσμο, ο οποίος πλέον περπατούσε με βήμα ανάλαφρο (και χωρίς αθλητικά). Τρομερά οικείο θέαμα, κυρίως όταν ο καιρός γλυκαίνει. Από την άλλη όμως αντίκριζες μαγαζιά με κλειστές πόρτες και κατεβασμένα ρολά, καφετέριες χωρίς κόσμο, τα αγαπημένα σου μπαράκια να είναι σκοτεινά και άδεια. Και έτσι συνήθισες να περνάς καλά με εναλλακτικούς τρόπους. Με μία μπίρα στο χέρι και απογευματινή βόλτα στο Θησείο όσο ο ήλιος δύει. Με mojito σε πλαστικά ποτήρια και άραγμα σε κάποιο υπερυψωμένο πεζουλάκι, παρέα με τους φίλους που έχεις να δεις από τον Μάρτιο. Και ίσως κάπως να σου άρεσε όλο αυτό και να μην θέλεις να τελειώσει. Δεν χρειάζεται.


Παρακάτω θα βρεις έξι στάσεις στην Αθήνα που προσφέρουν πεντανόστιμα takeaway cocktails, έτσι ώστε να συνεχίσεις τις ρομαντικές σου βόλτες με τα σωστά εφόδια.


1. Falaina 


Eίναι ροζ, είναι μικρή και λάμπει ολόκληρη. Υπό κανονικές συνθήκες, η Φάλαινα είναι από εκείνα τα bar που δεν θα αποτελέσουν την πρώτη στάση της βραδιάς αλλά την τελευταία. Ή την μοναδική. Μπορεί να παραγγείλεις το πρώτο σου ποτό χωρίς να έχεις ιδιαίτερες προσδοκίες για το πώς θα εξελιχθεί η έξοδός σου και μετά από τρεις περίπου ώρες, με έναν μαγικό τρόπο, να χορεύεις αγκαλιασμένος με αγνώστους ενώ όλοι μαζί τραγουδάτε το Purple Rain. Μέχρι να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες επικές στιγμές, η Φάλαινα προσφέρει socially distant εμπειρίες στον χώρο της και εξαιρετικά κοκτέιλ με την υπογραφή του Βασίλη Σαλτουρίδη. Δοκίμασε ένα Zombie και φλέρταρε επιτέλους με εκείνο το πρόσωπο που σε κάνει να κοκκινίζεις. Πες πως φταίει το αλκοόλ.

 


2. TYCO

 


«Εμείς είχαμε takeaway κοκτέιλ πριν γίνει κουλ» θα μπορούσε να πει το TYCO και θα είχε και δίκιο. Είχε λανσάρει την φιλοσοφία του ποτού στο χέρι ή σε delivery από το 2018. Κατά την διάρκεια της καραντίνας είχε παραμείνει κλειστό, όμως πλέον άνοιξε ξανά τις πόρτες του και έβαλε μπρος στα ποδήλατά του, έτοιμο να μας παρέχει την ημερήσια δόση αλκοόλ που χρειαζόμαστε για να μοιάζουν όλα πιο χαρούμενα. Θα το βρεις στο κέντρο της Αθήνας, στην Νέα Σμύρνη αλλά και στο Χαλάνδρι. Χαμηλές τιμές, ικανοποιητικές μερίδες, σαγηνευτικά αρώματα. Θα βρεις γλυκές, φρουτένιες γεύσεις όπως το Νο.2 με ρούμι, σιρόπι καρπουζιού, μέντα και γιαούρτι (!) αλλά και πιο smokey επιλογές.

 


3. Baba Au Rum


Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το Baba Au Rum, οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να το γνωρίζεις ήδη και να το αγαπάς. Έχει βρεθεί πολλές φορές σε υψηλές θέσεις λιστών με τα καλύτερα bar παγκοσμίως και θεωρείται απόλυτο must σε οποιαδήποτε κοκτειλοκατάσταση. Μπορείς να προμηθευτείς το ποτό σου κατευθείαν από το μαγαζί ή μέσω delivery. Για εκείνους που αναζητούν κάτι το δροσερό και ελαφρύ, προτείνω το Pearl Fishers. Για τους κλασικούς, το κλασικό Negroni. Αξίζει.

 


4. Tiki Bar


Eκεί που είναι καλοκαίρι όλο τον χρόνο και μάλιστα στην Καραϊβική. Το Tiki Bar και η μοναδική αισθητική του είχε λείψει τρομερά στους φανατικούς του θαμώνες, Κουκακιώτες και μη. Τα λεοπάρ καθίσματα, οι ψάθινες λεπτομέρειες, τα εξωτικά φυτά εσωτερικού χώρου και οι υπόλοιπες καλτ διακοσμητικές επιλογές το καθιστούν μία απαραίτητη στάση, ακόμα και αν δεν μπορείς να μείνεις για πολύ. Εκτός από τα cocktails διαθέτει και ένα άκρως ενδιαφέρον μενού με νοστιμιές όπως burgers, tacos και νόστιμα wraps.

 


5. Ρίζα Ρίζα


Άλλη μία επιλογή στο Κουκάκι, με πραγματικά εξαιρετικό κατάλογο ποτών με ελληνική υπογραφή. Με βάση αποστάγματα όπως το τσίπουρο, το ούζο, η ρακί και το κρασί Ελλήνων παραγωγών, οι τρομεροί mixologists του Ρίζα Ρίζα δημιουργούν ευφάνταστα cocktails γεμάτα γευστικές εκπλήξεις και αναπάντεχους συνδυασμούς. Ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της περιοχής που αξίζει πολλαπλές επισκέψεις, μέχρι να τα δοκιμάσεις όλα και να αποφασίσεις ποιο είναι το αγαπημένο σου. Επιπλέον πόντοι για το εξαιρετικά φιλικό προσωπικό.

6. Loser


Αν η φράση «όλοι οι καλοί χωράνε» ήταν μαγαζί, τότε σίγουρα θα ήταν το Loser. Το αγαπημένο στέκι με τις λευκές μαϊμούδες, τις μουσικάρες και την τηλεόραση με το γιαγιαδίστικο σεμεδάκι στην είσοδο άνοιξε και μας περιμένει, υπακούοντας όλους τους κανόνες της εποχής και προσφέροντας την όμορφη αυλή του για κουβέντα και ωραία ποτά. Αν είσαι βιαστικός, πάρε το καλύτερο (χωρίς υπερβολή) mango daquiri που έχεις δοκιμάσει ποτέ στην ζωή σου σε πακέτο και συνέχισε. 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ