Το μυστικό των bartenders που θα σε βοηθήσει και εσένα να φτιάξεις το τέλειο cocktail
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το fine drinking έκανε άλματα. Ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι ότι πίσω από τις μπάρες βρήκαν τη θέση τους επαγγελματίες του χώρου, και όχι άνθρωποι που έκαναν περιστασιακά τη δουλειά του bartender. Αυτοί οι επαγγελματίες έφεραν μαζί την πλούσια τεχνογνωσία και αρκετά μυστικά. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι αυτά;
Προφανώς, ο σημερινός bartender είναι ένας άνθρωπος που έχει εκπαιδευτεί πάνω στο επάγγελμα που ασκεί και τις γνώσεις του, πόσο μάλλον την εμπειρία του, δεν μπορούμε να τις αποκτήσουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχει όμως κάτι που μπορούμε εύκολα να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς για να φτιάξουμε ένα πολύ πιο ποιοτικό cocktail στο σπίτι. Το μικρό αυτό, αλλά τόσο πολύ σημαντικό μυστικό λέγεται mixer.
Τι είναι το mixer; Για να φτιάξουμε ένα cocktail χρειαζόμαστε: 1. Κάποιο αλκοολούχο ποτό. 2. Πάγο. 3. Ένα mixer. To mixer είναι το συστατικό που δίνει στο cocktail τον χαρακτήρα του. Από την αρχή της ιστορίας των cocktail χρησιμοποιείται για να μαλακώσει την ένταση του αλκοόλ και να ενισχύσει τη φυσική γεύση του ποτού. Πάρτε για παράδειγμα το αγαπημένο όλων μας Gin& Tonic. Το gin από μόνο του είναι ένα πολύ δυνατό ποτό. Όταν όμως προσθέτουμε το mixer, η έντασή του κατεβαίνει, η γεύση του γλυκαίνει κι έτσι έχουμε ένα νέο, ακόμα πιο ευχάριστο ποτό.
Από τα παραπάνω φαίνεται πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα mixer στο ποτό μας. Είναι επόμενο ότι όσο πιο ποιοτικό mixer χρησιμοποιήσουμε, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε. Η βασική, λοιπόν αρχή των bartenders είναι να χρησιμοποιούν αποκλειστικά premium mixers που εμπιστεύονται. Ένα από τα αγαπημένα τους είναι φυσικά το premium sparkling φυσικό μεταλλικό νερό, το γνωστό μας Perrier. Το Perrier, που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά ήδη από το 1863 (!) είναι ένα από τα όπλα των bartenders καθώς πρόκειται για ένα συστατικό που αναδεικνύει κάθε cocktail και έχει 50 εκατομμύρια φυσαλίδες ανά λίτρο!
Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις το Perrier, λοιπόν, μην το κρατήσεις μόνο για να δροσιστείς! Ανάμειξέ το με το αγαπημένο σου ποτό, πρόσθεσε λίγο πάγο και έχεις εύκολα ένα ολόδροσο, καλοκαιρινό cocktail!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.