- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Νάουσα Μπουτάρη», ένα εμβληματικό κρασί του ελληνικού αμπελώνα
Κυκλοφορεί ξανά με την πρώτη του ετικέτα
Η «Νάουσα Μπουτάρη», ένα εμβληματικό κρασί, κυκλοφορεί ξανά με την πρώτη του ετικέτα που σχεδιάστηκε 100 χρόνια πριν
Η οινοποιία Μπουτάρη ιδρύθηκε στη Νάουσα Ημαθίας το 1879 και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιία της χώρας. Στα 140 χρόνια ιστορίας του έχει αποκτήσει οινοποιεία στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας (Νάουσα, Σαντορίνη, Μαντινεία, Αττική, Κρήτη και Γουμένισσα) και έχει δημιουργήσει εξαιρετικά κρασιά. Ανάμεσά τους και η «Νάουσσα Μπουτάρη», ένα εμβληματικό κρασί που πλέον μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής.
Η «Νάουσα Μπουτάρη» είναι ο πρώτος ελληνικός εμφιαλωμένος οίνος που παράγεται ανελλιπώς από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Έχει επανειλημμένως διακριθεί στους εγκυρότερους, διεθνείς οινικούς διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή του ως ένα από τα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου από το αμερικάνικο περιοδικό οίνου Wine Spectator το 2013.
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 140 χρόνων λειτουργίας το 2019, η οινοποιία Μπουτάρη επέλεξε να κυκλοφορήσει αυτό το ιστορικό κρασί με την πρώτη του ετικέτα η οποία σχεδιάστηκε για πρώτη φορά πριν 100 χρόνια. Η επετειακή ετικέτα κυκλοφορεί επίσης και σε επετειακή συσκευασία ως φόρο τιμής στις αμέτρητες στιγμές που τόσες γενιές ελλήνων έχουν μοιραστεί παρέα με αυτό το κρασί. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.