Wine & Spirits

Ρεβεγιόν στο σπίτι; Έχουμε τις τέλειες συνταγές για Christmas cocktails!

Επιτέλους, η πιο νόστιμη γιορτή του χρόνου είναι εδώ!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία: Sean Hsu/ Unsplash
Φωτογραφία: Sean Hsu/ Unsplash

3 τέλειες συνταγές για να φτιάξεις τα δικά σου Christmas cocktails!

Ήρθε η ώρα να μαζευτούμε σε σπίτια φιλικά, να απολαύσουμε ατελείωτες λιχουδιές και φυσικά να τσουγκρίσουμε τα (γεμάτα) ποτήρια μας με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αν σχεδιάζεις φέτος να γιορτάσεις το ρεβεγιόν στο δικό σου σπίτι, σου έχουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι: 3 τέλειες συνταγές για Christmas cocktails που θα κάνουν πάταγο! Είσαι έτοιμος να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου;

Christmas Mimosa

brooke-lark-d-selxf_qf0-unsplash.jpg

To αγαπημένο cocktail του brunch με ένα απλό twist, γίνεται το τέλειο cocktail των Χριστουγέννων. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι αυτή η συνταγή χρειάζεται μόλις 3 υλικά… Πιο εύκολη δεν γίνεται!

60ml σαμπάνια
60ml χυμός cranberry
60ml Schweppes Ginger Ale
φρέσκα cranberries για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία σαμπανιέρα και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρα. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια και γαρνίρουμε με φρέσκα cranberries. Έτοιμο!

White Christmas Mojito

alexander-mils-ocku3zjnm7k-unsplash.jpg

Ποιος είπε ότι το Mojito είναι μόνο για το καλοκαίρι; Στη χριστουγεννιάτικη εκδοχή του, ντύνεται στα λευκά και φέρνει λίγο εξωτικό άρωμα σε αυτές τις γιορτές.

Χυμό από 1 λεμόνι
8 φύλλα μέντας
1 κ. σ. ζάχαρη
4 κ. σ. άσπρο ρούμι
¼ φλιτζανιού γάλα καρύδας
Schweppes Soda Water για topping

Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας και τα πιέζουμε με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε το μισό ποτήρι με πάγο. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το ρούμι και το γάλα καρύδας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τον πάγο και ανακατεύουμε. Τελειώνουμε γεμίζοντας το ποτήρι μέχρι πάνω με Schweppes Soda Water.

Christmas Punch

brooke-lark-hjwzkqw1dgi-unsplash.jpg

Κανένα ρεβεγιόν δεν είναι στα αλήθεια ρεβεγιόν, αν δεν περιέχει ένα απολαυστικό punch. Το συγκεκριμένο γίνεται με ρόδι και κερδίζει τις καρδιές μας.

6 φλιτζάνια χυμό ρόδι
2 φλιτζάνια φρέσκο ρόδι
2 lime κομμένα σε φέτες
4 φύλλα μέντας
6 φλιτζάνια Schweppes Soda Lemon
*Αλκοόλ σε ποσότητα της αρεσκείας μας (ταιριάζει vodka, ρούμι ή σαμπάνια)

Ρίχνουμε τον χυμό ρόδι σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Προσθέτουμε το Schweppes Soda Lemon και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και αλκοόλ, διαφορετικά κρατάμε το punch κατάλληλο και για... ανηλίκους. Γαρνίρουμε με φρέσκο ρόδι, φέτες lime και φύλλα μέντας. Σερβίρουμε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ