- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τι ρόλο παίζουν τα mixer στο ποτό σου;
Πόσο βελτιώνουν τη γεύση, γιατί είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιούμε και οι απίστευτοι συνδυασμοί που μπορείς να φτιάξεις με αυτά
Μάθε πώς να χρησιμοποιείς premium mixers για να δημιουργήσεις συναρπαστικά cocktails
Στον κόσμο του Fine Drinking έχουν γίνει άλματα την τελευταία δεκαετία. Νέες τεχνικές εφευρέθηκαν, νέα υλικά εμφανίστηκαν στο ποτήρι μας, ολοκαίνουργιες ιδέες άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το ποτό μας. Παρόλα αυτά, όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι σταθερές αξίες δεν αλλάζουν. Είναι πάντα εκεί για να απογειώνουν τα ποτά και να δημιουργούν νέα συναρπαστικά cocktails. Ανάμεσά τους και τα mixer, ένας βασικός πυλώνας του Fine Drinking.
Το 1948 ο David A. Embury εκδίδει τον οδηγό “The Fine Art of Mixing Drinks” και για πρώτη φορά έχουμε την καταγραφή και την κατηγοριοποίηση των cocktails. Για την ακρίβεια, εδώ βρίσκονται όλα τα κλασικά cocktails που απολαμβάνουμε σήμερα. Το βιβλίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία από την πρώτη στιγμή ενώ ακόμα και σήμερα θεωρείται ένας αξιόπιστος οδηγός για την παρασκευή cocktail. Στο “The Fine Art of Mixing Drinks” ο Embury μιλάει για τη σημασία των mixers στην παρασκευή των cocktails. «Είναι το συστατικό που δίνει στο cocktail τον χαρακτήρα του», γράφει. «Η λειτουργία του είναι να μαλακώνει την ένταση του αλκοόλ και ταυτόχρονα να ενισχύει τη φυσική γεύση του ποτού». Πάρτε για παράδειγμα το αγαπημένο όλων μας Gin& Tonic. Το Gin μόνο του είναι ένα πολύ δυνατό ποτό. Αν προσθέσουμε όμως Schweppes Tonic Water η έντασή του κατεβαίνει, η γεύση του γλυκαίνει κι έτσι έχουμε ένα νέο, ακόμα πιο ευχάριστο ποτό.
Ένα tonic, εμπλουτισμένο με αρώματα μπορεί επίσης να παίξει καθοριστικό ρόλο. Premium Mixers όπως το Schweppes Ginger Ale (γνωστό και ως η σπαμπάνια των αναψυκτικών) ή το Schweppes Bitter Lemon με τα αναζωογονητικά αρώματα λεμονιού απογειώνουν εντελώς τη γεύση του ποτού και αποτελούν έμπνευση για ατελείωτους συναρπαστικούς πειραματισμούς.
Στη σύγχρονη εποχή βέβαια, τα mixers δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να μαλακώσουν τους αλκοολικούς βαθμούς ή να ενισχύσουν τη γεύση και τα αρώματα σε ένα cocktail. Μερίδιο στην… αποπλάνηση έχει πλέον και η όραση. Ένα cocktail οφείλει να είναι αρκετά εντυπωσιακό στην όψη, κι αυτός είναι ο λόγος που οι bartenders δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στην παρουσίαση. Εδώ, η συμβολή των premium mixers είναι καθοριστική. Ένα καλό παράδειγμα είναι η φημισμένη Paloma που κέρδισε τους δικούς της πιστούς χάρη στο έντονο ροζ χρώμα της. Το χρώμα αυτό οφείλεται σε ένα premium mixer όπως το Schweppes Pink Grapefruit.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι χάρη στα mixer οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και πάντα υπάρχει χώρος για πειραματισμό. Στην πραγματικότητα, είναι ο λόγος που οι συνταγές για cocktails δεν θα τελειώσουν ποτέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.