- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ακόμα και αν δεν συμπαθείς ιδιαίτερα το κρύο και όλα όσα αυτό φέρνει στην ζωή σου (έχουμε κάνει ολόκληρο θέμα περί αυτού άλλωστε), είναι δύσκολο να μην σε γοητεύσει καθόλου η στιγμή που μπαίνεις σε έναν ωραίο χώρο, η ζεστή αύρα του εισβάλει απευθείας στην ψυχή σου και σε ένα από τα τραπεζάκια σε περιμένει καλή παρέα και ζεστό γλυκό κρασί.
Οι βόρειοι το λένε glühwein, άλλοι glogg και στα υπόλοιπα μέρη της Ευρώπης μπορείς να το ζητήσεις και σαν mulled wine, εννοώντας το αχνιστό κόκκινο κρασί με την μυρωδιά που θυμίζει Χριστούγεννα και την γεύση που θυμίζει μέλι. Από μπαχαρικά διαθέτει μπόλικα (ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, κανέλα, κάρδαμο, ginger, γαρίφαλο) και ενώ πολλοί το απολαμβάνουν σκέτο, άλλοι προσθέτουν μία επιπλέον δόση από άλλο είδους αλκοόλ, όπως λικέρ, brandy, vodka ή ρούμι. Μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου; Σίγουρα μπορείς.
Δεν είναι όμως καλύτερα να σου σερβιριστεί έτοιμο, συνοδευόμενο από κάτι νόστιμο και γύρω σου να υπάρχουν χαμόγελα και ζωηρές συζητήσεις;
Ιδού 5 μαγαζάκια που σερβίρουν ζεστό γλυκό κρασί φέτος τον Χειμώνα:
Blue Bird
Δεν γνωρίζω αν έχει ονομαστεί έτσι από το τραγούδι του Paul McCartney (αν και το ελπίζω!), όμως όπως και να έχει το Blue Bird είναι ένα λαμπερό κοσμηματάκι του κέντρου, με γιορτινή ατμόσφαιρα όλον τον χρόνο, τζαζ μουσικές για το ρομάντζο και vintage διακόσμηση που είναι μονίμως της μόδας. Πιες ζεστό κρασί μέχρι να κοκκινίσουν τα μάγουλά σου και μετά αν πάει προς τα εκεί η φάση, ρίξε και έναν χορό!
Ηπίτου 4, Αθήνα
Ρίζα Ρίζα
Εδώ θα σου σερβίρουν το ζεστό κρασί σε φλιτζανάκι τσαγιού, με μία φλούδια πορτοκαλιού από πάνω και εκεί που θα σκεφτείς «έλα μωρέ, τι θα μου κάνει τόσο λίγο!» θα ξεκινήσεις να πίνεις και γουλιά-γουλιά δεν θα καταλάβεις για πότε το κεφάλι σου θα αρχίσει να γυρίζει στον ρυθμό της βραδιάς. Εδώ θα βρεις glühwein με ένα τουίστ-υπογραφή του μαγαζιού και έναν ολόκληρο κατάλογο με άλλες επιλογές σε ζεστά κοκτέιλ. Όπως έχουμε ήδη πει, τα καλύτερα συμβαίνουν στο Κουκάκι.
Δράκου 19, Κουκάκι
Monk Grapes and Spirits
Σε ένα ατμοσφαιρικό wine bar του κέντρου θα είναι το επόμενο ραντεβού μας, όπου ο σομελιέ προτείνει Falernum & Wine, με βάση το κόκκινο κρασί που σερβίρεται ζεστό και αρωματισμένο μέσα από το σιφόν με ένα blend από αμύγδαλο, ginger, lime και μπαχαρικά. Μιαμ!
Καρόρη 4, Αθήνα
Αλεξανδρινό
Μικρό και ρομαντικό bistrot, σαν ένα κουτάκι από δώρο, για το οποίο αξίζει μία βόλτα στα Εξάρχεια, ότι ώρα της μέρας και να είναι. Θα σου προσφέρουν κόκκινο γλυκό κρασί ποικιλίας Merlot με κανέλα, γαρύφαλλο και μαύρη ζάχαρη. Θα αισθανθείς σαν να κάνεις ένα ταξίδι μέχρι το Παρίσι πριν τελειώσει το ποτήρι.
Εμ. Μπενάκη 69Α, Εξάρχεια
Γιασεμί
Το γνωστό και πανέμορφο ανηφορικό στενό της Πλάκας δεν είναι μόνο κατάλληλο για καλοκαιρινές εξόδους, όμως κρύβει και υπέροχες χειμωνιάτικες εκπλήξεις. Παρήγγειλε το ζεστό κρασί σου με αρωματικά γαρύφαλλα, κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού, συνοδευμένο με ξερά φρούτα, στραγάλια και σταφίδες.
Μνησικλέους 23, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.