- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ, ένα κρασί σε ταξιδεύει στην Ελλάδα
Το κορυφαίο Αγιωργίτικο της Gaia Wines ακολουθεί 3 αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς
Βαθύ, βελούδινο Αγιωργίτικο. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ελληνικές ποικιλίες. Ίσως η πιο χαρακτηριστική. Πασίγνωστη, αγαπημένη, αναγνωρισμένη και έξω από τα ελληνικά σύνορα, δίνει κρασιά που αντέχουν στον χρόνο, ακριβώς όπως και η χώρα προέλευσής της.
Αιτία για όλα αυτά, το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ της Gaia Wines, που από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του, το 1997 έβαλε στόχο να επαναπροσδιορίσει τις δυνατότητες του Αγιωργίτικου, προεκτείνοντας τα όριά του. Με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, μακρές εκχυλίσεις κι ένα νέο βαρέλι 225 λίτρων (barriques) που έφερε στο προσκήνιο τις δυνατότητες παλαίωσης του Αγιωργίτικου.
Ένα κρασί που μπορείς να απολαύσεις κάθε στιγμή γιατί ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του ταιριάζει τέλεια με τη χειμωνιάτικη φύση και τις γιορτινές γεύσεις. Οι ευχάριστες εκπλήξεις του όμως δεν τελειώνουν εδώ. Αν βρεθεί σε ιδανικές συνθήκες, το κρασί αυτό θα συνεχίσει να εξελίσσεται για την επόμενη εικοσαετία για να φτάσει σε μία ακόμη πολυπλοκότερη μορφή.
Ελπίζοντας να καλύψουμε όσες περισσότερες προτιμήσεις γίνεται, κάναμε ένα μικρό οδοιπορικό σε 3 από τους αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, παρέα με το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ.
Χιονοδρομικό Καλαβρύτων
Μόλις 15 χλμ από τα Καλάβρυτα, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων είναι το πιο κοντινό χιονοδρομικό στην Αθήνα, με περισσότερους από 150.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Τις βραδιές που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν υπάρχει δυνατότητα για νυχτερινού σκι, μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη! Μετά την κατάβαση στην πλαγιά ένα ποτήρι ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ, είναι ό,τι καλύτερο. Θα σε ζεστάνει και θα φτιάξει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να νιώσεις τους θρύλους και τους αρχαίους μύθους του βουνού.
Στα στενά της Αράχωβας
Ο αγαπημένος χειμερινός προορισμός των Αθηναίων έχει πάντα κάτι καινούργιο να σου αποκαλύψει, ακόμα κι αν νομίζεις ότι τον ξέρεις καλύτερα και από την παλάμη σου. Περιπλανήσου στα γραφικά στενά του, γνώρισε τους ανθρώπους του, και όταν κουραστείς από τις βόλτες, διάλεξε ένα από τα φημισμένα εστιατόρια για να απολαύσεις υπέροχα πιάτα που θα τα συνοδεύσεις εξαιρετικά με ένα ποτήρι ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ, που προέρχεται κι αυτό από έναν ορεινό προορισμό. Από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της GAIA WINES στο Κούτσι Νεμέας, που οδηγείται σε πολύ χαμηλή παραγωγή για να μπορέσει η μοναδική αυτή ποικιλία να δώσει τον καλύτερο εαυτό της.
Το Πήλιο είναι έρωτας
Το Πήλιο δεν το χορταίνεις ποτέ! Η μοναδική τοποθεσία του συνδυάζει βουνό και θάλασσα, η παραδοσιακή τοπική κουζίνα είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας, ενώ το επιβλητικό φυσικό τοπίο σε μαγεύει κάθε εποχή. Κι ακόμα, είναι ο πλέον αγαπημένος τόπος για πεζοπορίες, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Μην διστάσεις λοιπόν να τον εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις όλες τις κρυμμένες ομορφιές του. Στο τέλος μιας τέτοιας εξερεύνησης αντάμειψε τον εαυτό σου επιλέγοντας ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ, στα γραφικά εστιατόρια και νιώσε τι θα πει Αγιωργίτικο βαθιάς παλαίωσης.
Καλές διαδρομές και καλές γιορτές!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.