Wine & Spirits

5 υπέροχα κρασιά για να αλλάξει η χρονιά

Δώρισέ τα, άνοιξέ τα, απόλαυσέ τα. Δεν μοιάζουν με κανένα άλλο.

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 684
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
krasi-anoigma.jpg

Τα ελληνικά κόκκινα κρασιά είναι υπέροχα, σαγηνευτικά, πολυδιάστατα. Για αυτές τις γιορτές προτείνουμε κορυφαία κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα. Δώρισέ τα, άνοιξέ τα, απόλαυσέ τα. Δεν μοιάζουν με κανένα άλλο. 

-kapnias-red_high_resolution-2.jpg
Καπνίας, Κτήμα Χατζημιχάλη
Από επιλεγμένο αμπελοτόπι, το εξαιρετικό αυτό Cabernet Sauvignon παλαιώνεται για 24 μήνες μέσα σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια και ακόμα 12 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα; Λαμπερό, συμπαγές χρώμα, μαύρα φρούτα, νύξεις καπνού, δέρματος και γλυκών μπαχαρικών στη μύτη. Απολαυστική και μακρά επίγευση με έντονες τανίνες που στρογγυλεύουν, όμως, από την έντονη παρουσία των φρούτων, της βανίλιας και της καραμέλας. Είναι ο τέλειος σύντροφος για ένα ψητό αρνάκι στον φούρνο, αλλά ταιριάζει εξίσου υπέροχα με ψητά κρέατα στη σχάρα, κυνήγι και ημίσκληρα τυριά.


gerov14-0022.jpg
Avaton, Κτήμα Γεροβασιλείου
Το εμβληματικό κρασί του κτήματος Γεροβασιλείου παράγεται από τις γηγενείς ποικιλίες Λημνιό (η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία), Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Το υπέροχο αυτό κρασί παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια από 12 έως 18 μήνες, έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και βγάζει ένα σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών στη μύτη, αλλά και στο στόμα. Σερβίρεται στους 16-18°C και παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (15-20 χρόνια). Ταιριάζει άψογα με κόκκινα κρέατα κατσαρόλας και κυνήγι. 


Κτήμα Γαίας, Gaia Wines
Στο ημιορεινό χωριό Κούτσι της Νεμέας βρίσκεται ο αμπελώνας που παράγει αυτό το μοναδικό Αγιωργίτικο, ήδη από το 1997. Το κρασί που δίνουν τα σταφύλια του αμπελώνα ωριμάζει για 20 περίπου μήνες μέσα σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώνεται χωρίς απολύτως καμία κατεργασία. Σερβίρεται ιδανικά σε φαρδιά καράφα (decanting) τουλάχιστον μισή ώρα πριν το γιορτινό τραπέζι και απογειώνει κάθε πιάτο με κόκκινο κρέας. 


Semeli Aetheria Red 2015, Semeli Wines
Σε επιλεγμένα αμπελοτόπια της Αταλάντης καλλιεργούνται οι ποικιλίες Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon για να δημιουργήσουν ύστερα από παραμονή 12 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια αυτό το φινετσάτο κρασί. Το Aetheria Red 2015 αγαπά όλα τα πιάτα της ελληνικής αστικής κουζίνας (όπως, για παράδειγμα, ο μουσακάς ή τα κρεατικά κατσαρόλας) και σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι έπειτα από μετάγγιση σε καράφα. 


Μπλε Τρακτέρ, Κτήμα κυρ-Γιάννη

mple-trakter.jpg

Το καινούργιο κρασί του κτήματος κυρ-Γιάννη είναι μια ωδή στον έλληνα αμπελουργό, που διατηρεί ακόμα την πλούσια αμπελουργική παράδοση αυτής της χώρας. Το Μπλε Τρακτέρ είναι ένα ευκολόπιοτο, καθημερινό κρασί, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν το τοποθετείς εύκολα στο κέντρο του γιορτινού τραπεζιού. Από χαρμάνι τριών γαλλικών ποικιλιών (Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot), ΠΓΕ Μακεδονίας είναι ισορροπημένο, μαλακό, γεμάτο και φρουτώδες, ευχάριστο για κάθε περίσταση.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ