Wine & Spirits

13 hot spots για να πιεις μέχρι το πρωί

Τα Χριστούγεννα βγαίνουν το βράδυ!

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 684
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bar-anoigma.jpg

Γκλιν-γκλον, τι να ’ναι αυτός ο ήχος στα αυτιά μου; Μην είναι καμπανάκια χριστουγεννιάτικα; Μπα. Μήπως το έλκηθρο του Άη Βασίλη; Χλωμό. Ηρεμήστε, παιδιά, είναι απλώς η πόλη που τσουγκρίζει. Σε κάθε στενό, σε κάθε γωνιά, σε κάθε bar και cafe η Αθήνα δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει πόσο καλά ξέρει να διασκεδάζει.

Baratin
Με τα καλύτερα αρώματα του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα

3.jpg

1.jpg

2.jpg

dsc06838.jpg

Από τους πιο απολαυστικούς σταθμούς για κρασί και φαγητό σε μία βόλτα στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το Baratin. Ένα all-day bar που μπορεί να φιλοξενήσει την κάθε σου διάθεση, κυρίως αν επιθυμείς να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας κάτι εξαιρετικά γευστικό, τόσο στο ποτήρι όσο και στο πιάτο σου. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 140 διαφορετικές ετικέτες κρασιού, από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, μέχρι να βρεις ό,τι ταιριάζει ακριβώς στα γούστα σου. Και αν εσύ δεν μπορείς να αποφασίσεις, οι sommelier είναι εκεί για να σου δώσουν τις απαραίτητες συμβουλές και να σε μαγέψουν με τις αμέτρητες επιλογές του μαγαζιού. Ο συνδυασμός που μας εντυπωσίασε είναι το Umbala, ένα κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών από τη Νότια Αφρική δίπλα σε ένα πιάτο με μία tagliata από τις πιο νόστιμες που μπορείς να φας στην Αθήνα. Και αν μετά θες να απολαύσεις το ποτό σου στο bar μπορείς εύκολα να παραγγείλεις από τη μεγάλη γκάμα σε rum, gin καθώς και japanese whisky.Σου αρέσουν οι γλυκές γεύσεις; Δοκίμασε το Caribbean Queen με rum, creme de cacao, coconut, orgeat και μοσχοκάρυδο. 

◆ Λεωφόρος Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102522228, Fb: Baratin Drink & Dine Home Bar


Maison
Εξαιρετικό φαγητό και μουσική σε ένα χώρο που θα σας θυμίσει καμπαρέ

_mg_3569.jpg

_mg_3588.jpg

Νέα άφιξη στην Αθήνα, ένας πραγματικά υπέροχος χώρος, που θα σας θυμίσει έντονα την ατμόσφαιρα ενός γαλλικού καμπαρέ. Το Maison Athenes Salon de Musique καταφέρνει και συνδυάζει την εξαιρετική δημιουργική κουζίνα με απόλυτα ταιριαστή μουσική. Καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως και τις 12 το βράδυ το σχήμα παίζει unplugged, ενώ τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα αρχίζει από νωρίς, από τις 12.30, με τη συμμετοχή και dj, με ονειρικές ελληνικές και όχι μόνο μουσικές. Πάμε τώρα και στην κουζίνα, η οποία πραγματικά θα σας ενθουσιάσει. Πολλά και δημιουργικά τα πιάτα, η μοσχαρίσια ταλιάτα θα σας μείνει αξέχαστη, το ψαρονέφρι με σύκα είναι φανταστικό, το ριζότο με θαλασσινά πεντανόστιμο, η handmade πίτσα ένα θαύμα! Όλα αυτά τα ωραία και πολλά ακόμη σε έναν πολύ άνετο χώρο, χωρητικότητας 300 ατόμων, με πολύ καλές τιμές (όπως και τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με €40/άτομο χωρίς το ποτό) και άριστη εξυπηρέτηση. Ο χώρος είναι ιδανικός να διοργανώσετε κάθε ιδιαίτερή σας στιγμή, διατίθεται και για εταιρικά events, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα parking. 

◆Μνησικλέους 22, Αθήνα, 2103235318


Los Gatos
Μια αυθεντική prosciutteria στο κέντρο της Αθήνας

_mg_3219.jpg

_mg_3302.jpg

_mg_3239.jpg

Εκεί που η Ρόμβης συναντά την Κλειτίου οι έξυπνοι γάτοι νιαουρίζουν χορτάτοι από paella και καλό κρασί. Το Los Gatos, με την ισπανική του ψυχή και το γνήσιο ταμπεραμέντο στην κουζίνα, έχει τον τρόπο του να σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Είναι το στέκι που εκτός από μοναδικά Tapas και τορτίγιες θα έρθεις για καφέ και πλούσιο brunch, θα συνεχίσεις εξερευνώντας τα μυστικά της ισπανικής κουζίνας, να απολαύσεις ένα λαχταριστό πιάτο φρέσκων ζυμαρικών, αργά το απόγευμα θα κάτσεις για ένα κρασί (σε περιμένουν 50 ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, πάνω από 20 και σε ποτήρι) μαζί με τα πιο φίνα ισπανικά και ιταλικά αλλαντικά. Jamon Iberico και proscioutto san daniel, παρμεζάνα ωρίμανσης,parmiggiano Reggiano, pecorino, καπνιστό Νάουσας, υπέροχο κατσικίσιο τυρί και πολλές ακόμα ποικιλίες τυριών και αλλαντικών που μπορείς μάλιστα να χαζέψεις από τη γυάλινη προθήκη. Οι απαλές νότες της jazz θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα, αλλά το μεγάλο μυστικό της ευτυχίας είναι η διάσημη paella valenciana. Με ρύζι Arborio, μύδια, καλαμάρια, γαρίδες, κοτόπουλο και chorizo ψήνεται στο παραδοσιακό σκεύος τη στιγμή της παραγγελίας σου και καταφθάνει αχνιστή για να τη μοιραστείς στα δύο ή στα τέσσερα. Το μόνο που θες μετά; Ένα κανταΐφι με κρέμα catalana και φρούτα του δάσους. Οι γάτοι ξέρουν… 

● Ρόμβης 17 & Κλειτίου 1, 210 3240100, Fb: Los gatos_vineria, prosciutteria


Upupa Epops - The bar
Το σπίτι τουΤσαλαπετεινού πολύ θα σ’ αρέσει

_mg_2988.jpg

_mg_2990.jpg

80c99c4b-d041-4b63-8072-fa5268c178db.jpg

c3fa4001-8e32-468e-9e48-2b35dc2b5218.jpg

Upupa Epops - The Bar είναι η επιστημονική ονομασία του Τσαλαπετεινού. Αλλά αυτό μάλλον θα το ξέρεις ήδη, μια που αυτή η χαριτωμένη γωνιά των Πετραλώνων έγινε talk of the town από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το καλοκαίρι του 2016. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι αυτές τις μέρες το Upupa Epops ανανεώνει καταλόγους, ανεβάζει τις μουσικές και σερβίρει εορταστικές λιχουδιές. Να δοκιμάσεις την tagliata από μοσχάρι Black Angus με γλυκοπατάτα, τα αφράτα bao buns, την αυθεντική καρμπονάρα με ποσέ αυγό και καπνιστή πανσέτα, αλλά και τα πλατό με τα ιδιαίτερα αλλαντικά και τυριά, το τέλειο συνοδευτικό για οποιοδήποτε κρασί. Αν πάλι το μόνο που ζητάς για αυτά τα Χριστούγεννα είναι βουνά από panckakes και το καλύτερο croque madame των Πετραλώνων, έλα από τις 12.00-18.00 τις καθημερινές (11.00-18.00 τα Σαββατοκύριακα), όταν ο Τσαλαπετεινός σερβίρει το πληθωρικό του brunch. Βέβαια, ο λόγος που ποτέ δεν θα αποχωριστούμε το Upupa Epops - The Bar είναι η τρομερή μπάρα του και όσα συμβαίνουν πίσω απ’ αυτήν. Στα 16 signature cocktails προστίθενται ακόμα 7 και κάνουν χαμό. Ανακάλυψε το ανατρεπτικό Tabula Rasa, αλλά και την παραλλαγή του dry Martini, όπου το τζιν αρωματίζεται με…άγριες, ελληνικές λευκές τρούφες! Όλα αυτά στην υπέροχη αυλή του Upupa Epops, ανοιχτή και τον χειμώνα, που έχει γράψει πια τη δική της ιστορία στις αθηναϊκές νύχτες μας.

● Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, 2121055214, Fb: @upupaepopsthebar2016 


Geppetto The Bar
Τα πιο ωραία κοκτέιλ που δοκίμασες ποτέ

image-1.jpg

image.jpg

image-2.jpg

Ένα από τα πλέον εμβληματικά all day bar της πόλης, με μουσικάρες, πληθωρικό brunch, κουζίνα που ετοιμάζει τέλεια ελαφριά γεύματα, όπως πίτσα, μπρουσκέτες, πιάτα ζυμαρικών και άλλα τέτοια ωραία, αλλά και με μια φανταστική λίστα 10 signatures κοκτέιλ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Κι επειδή στο ένα δεν σταματάει κανείς, δοκιμάσαμε τρία και σας τα προτείνουμε: Sweet Grandma (με ντεκόρ μαλλί της γριάς), με βάση βότκα αρωματισμένη από εσπεριδοειδή και το γιαπωνέζικο φρούτο γιούζου, Once Upon a Time, ένα όνειρο στο ποτήρι σας με βότκα με αρώματα από βερίκοκο και ροδάκινο, αλλά και Cinco de Mayo, με ρούμι από τη Μαρτινίκα και λευκή τεκίλα! Μιλάμε για κοκτέιλ που από μόνα τους είναι λόγος να επισκεφθείς το Geppetto, το οποίο παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ετοιμάζει παρτάρες στο πανέμορφο νεοκλασικό του!

● Στίλπωνος 2, Παγκράτι, 2107525665, Fb: @geppettothebar


Bootleg
Ατμοσφαιρικό και στιλάτο για όλες τις ώρες της ημέρας

bootleg_bar.jpg

dsc06608.jpg

dsc06575.jpg

Το στέκι που έκανε τον Χολαργό προορισμό όλων των Αθηναίων συνεχίζει να είναι ανήσυχο και να μας εκπλήσσει ευχάριστα, με το διαρκές του πάθος να εξελίσσεται και να αναζητά συνέχεια νέες γεύσεις, νέες τάσεις, νέα κοκτέιλ. Στον ατμοσφαιρικό του χώρο και στη μεγάλη του μπάρα, που, κάποια στιγμή, θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι είστε μέρος κάποιου κινηματογραφικού γυρίσματος, θα απολαύσετε signature cocktails με αποκλειστικές συνταγές του Bootleg αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από classic cocktails, τα οποία αρχίζουν να σερβίρονται από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζουν μέχρι αργά το βράδυ. Δίπλα σε αυτά και μια μεγάλη γκάμα από ποτά, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με τα καλοφτιαγμένα bar food και finger foods που ετοιμάζει η κουζίνα. Αυτό είναι το Bootleg, ζεστό, φιλικό και μοντέρνο, με υπέροχες μουσικές που επιλέγουν γνωστοί djs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, αλλά και με πολύ συχνά events και live εμφανίσεις.   

● Φανερωμένης 8, Χολαργός, 2106511288, www.bootlegathens.gr, Fb: Bootleg Athens, Insta: Bootleg Athens


The Bank Job
Αγαπημένο στέκι για τις νύχτες του κέντρου

_mg_3036.jpg

_mg_3042.jpg

_mg_3047.jpg

«Πάμε Bank Job;» Να η συνηθέστερη φράση όταν είσαι στο κέντρο τα μεσάνυχτα, θες να πιεις τρομερά cocktails (και σωστό τζιν τόνικ – να τα λέμε κι αυτά), να ακούσεις μουσικάρες και να χορέψεις ακόμα κι αν είναι καθημερινή. Το Bank Job, καθαρόαιμο και αγαπημένο bar αυτής της πόλης, ξεχωρίζει κι από τις δύο πλευρές της Κολοκοτρώνη. Που πάει να πει ότι το αναγνωρίζεις από τον κόσμο που συσσωρεύεται γύρω του ό,τι ώρα ή μέρα κι αν είναι. Μη μείνεις στα έξω σταντ. Γλίστρα σαν γνήσιος κλέφτης της νύχτας στο εσωτερικό (πάντα βρίσκεται χώρος) και παράγγειλε το cocktail που θα σου αλλάξει το βράδυ. Κοίτα τώρα που είσαι και τυχερός, μόλις που βρέθηκε κι άλλος κλέφτης (όχι σαν εσένα, αυτός είναι πιο έμπειρος) ο οποίος λήστεψε τα μουσεία της Αθήνας και βρήκε κρησφύγετο στο Bank Job. Από αυτόν και τα κλοπιμαία του εμπνεύστηκαν οι bartenders τα 14 signature cocktails τους για φέτος. Τσέκαρέ τα όλα στη σελίδα τους στο Facebook κι έλα το βράδυ να καταστρώσουμε σχέδιο.

◆ Κολοκοτρώνη 13, 6980743263, www.thebankjob.gr, Fb: @thebankjobathens


Άγιος
Με καθημερινή λειτουργία από 20/12 έως και 5/1 μας πάει στον παράδεισο

_mg_3085.jpg

_mg_3062.jpg

Αυτός ο Άγιος εδώ κι ενάμιση χρόνο δεν μας αφήνει ν’ αγιάσουμε τις νύχτες – με την καλή έννοια πάντα. Τα καλύτερα της Μπέλλου, του Βοσκόπουλου, του Στράτου, της Μαρινέλλας, του Μητροπάνου κι όλων των μεγάλων του λαϊκού πενταγράμμου, με καθαρά ποτά, στη μεγάλη μπάρα ή στα τραπεζάκια στο ημίφως, με τις πολυσυλλεκτικές παρέες να γίνονται ένα. Και μιας και οι μέρες το απαιτούν, ο Άγιος, ο οποίος κανονικά λειτουργεί κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου θα εξομολογεί τις αγάπες μας καθημερινά. 

◆ Διδότου 33 & Ιπποκράτους, 2103647968, fb: agiosbardidotou 


Ιπποπόταμος 
Το ιστορικό στέκι της πόλης

_mg_7634.jpg

_mg_7616.jpg

Το εμβληματικό μπαράκι του κέντρου έκλεισε τα 40 του χρόνια και συνεχίζει με την ίδια ορμή όπως όταν ξεκίνησε, μια βραδιά του 1978. Αγαπημένες μουσικές, αξέχαστες νύχτες, κάποιοι από τους καλύτερους djs της πόλης, έρωτες, κουβέντες, φιλοσοφία, μια ολόκληρη ζωή που συνεχίζει στο ίδιο αυθεντικό μονοπάτι. Αγαπημένος για τα μεσημεριανά καφεδάκια στα ατμοσφαιρικά του δωμάτια, αλλά και για τις ανεπανάληπτες νύχτες στη θρυλική του μπάρα, ένας πολύτιμος κολλητός ζωής. Και μην αναρωτηθεί κανείς αν θα είναι ανοιχτός όλες τις μέρες των εορτών γιατί ο Ιπποπόταμος δεν κλείνει ποτέ.

◆ Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 2103634583, Fb: Ippopotamos Bar


Τρανζίστορ
Η ομορφότερη bistrotheque της πόλης

_mg_3461.jpg

img_3217.jpg

Το μαγαζί που έφερε ξανά κόσμο στου Ψυρρή και που έκανε το στενάκι της Πρωτογένους γνωστό σε όλη την πόλη, συνεχίζει να ομορφαίνει τις μέρες και τις νύχτες μας, με το ιδιαίτερο και αυθεντικό του στιλ. Τα μεσημέρια θα κάτσεις χαλαρά μέσα ή έξω, το brunch του είναι υπέροχο, η κουζίνα του ετοιμάζει απλά αλλά πολύ νόστιμα πιάτα, όπως σαλάτες, burgers, pizza, ομελέτες, το απόγευμα είναι ιδανικός προορισμός για ένα ωραίο κοκτέιλ. Με κόσμο πάντα το βράδυ, και με κόσμο που θέλει να περάσει ωραία κι όχι απλώς να πιει ένα ποτό, θα ακούσεις μουσικές όπως ροκ, τζαζ, φάνκι, σόουλ και άλλα τέτοια ωραία, τις οποίες επιλέγουν καθημερινά djs κι όσο πιο αργά, τόσο πιο μεγάλο και το πάρτι, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Αν δεν έχεις πάει στο Τρανζίστορ, δυστυχώς για εσένα αλλά έτσι είναι, δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα για την urban Αθήνα. Μείνε συντονισμένος στο Facebook γιατί γιορτές είναι, πολλά ενδιαφέροντα έρχονται.  

● Πρωτογένους 10, Ψυρρή, 2103228658, fb: Café - Bistrotheque

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ