Wine & Spirits

Wine Stories, τα καλύτερα για το κρασί λέγονται σε μια wine library

Η Μεγάλη Βρετανία προσφέρει εμπειρίες που κάθε οινόφιλος θα ήθελε να ζήσει

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wine-anoigma.jpg

Η φράση «κόσμος του κρασιού» δεν βγήκε καθόλου τυχαία. Το κρασί είναι αυτό ακριβώς: ένας ολόκληρος, για πολλούς άγνωστος, κι όμως τόσο γοητευτικός κόσμος. Όταν αρχίζεις να μαθαίνεις τα μυστικά του, νιώθεις την έξαψη ενός περιηγητή. Μετά από μερικά ταξίδια, η μύτη αρχίζει να εκπαιδεύεται, το στόμα την ακολουθεί, και από εκεί και πέρα το μονοπάτι για την καρδιά αποδεικνύεται μονόδρομος. Δύσκολα μπορείς να αντισταθείς στη γοητεία αυτού του συναρπαστικά φτιαγμένου κόσμου. Όπως σε κάθε ταξίδι όμως χρειάζεσαι έναν οδηγό, έναν σωστό καθοδηγητή.

Το Wine Library του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία αναλαμβάνει αυτό το ρόλο μέσα από μοναδικές οινικές εμπειρίες που σωστά ονομάζει “Wine Stories”. Μέσα από τις ενότητες “Wine Legends of the World”, “Wine Trails”, “Wine Journeys” και “Taste & Wine Workshops” μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του οινικού κόσμου, ακόμα και εκείνα που παραμένουν πολύ καλά κρυμμένα. Κάθε ενότητα και μια εμπειρία.

wine-library-1.jpg

Wine Legends of the World
O κ. Ευάγγελος Ψωφίδης Head Sommelier της Μεγάλης Βρετανίας και ο Αστέριος Κουστούδης executive chef του ξενοδοχείου εξερευνούν μέσα από ένα μοναδικό wine pairing τις κορυφαίες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου. Την Πέμπτη 26 Απριλίου (20.30-22.30) ιδιαίτερος προσκεκλημένος τους είναι ο Thomas Perrin. Στην οικογένεια Perrin ανήκει από το 1909 το θρυλικό “Chateau de Beaucastel”. Μέσα από μια μοναδική οινική δοκιμή ο κ. Perrin θα καθοδηγήσει τους παρευρισκόμενους στην αποκωδικοποίηση των μυστικών ενός ιδιαίτερου terroir, του Chateauneuf du Pape, ενώ ο βραβευμένος chef Αστέριος Κουστούδης θα επιλέξει ανάμεσα στις πιο εμπνευσμένες γευστικές δημιουργίες του με σκοπό να ταιριάξει τα μοναδικά αρώματα των σπάνιων αυτών κρασιών.

Wine Trails
Σε αυτή την ενότητα ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης υποδέχεται γνωστούς οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Μοναδικές συλλογές από σπάνιες φιάλες κρασιών που δεν διατίθενται προς πώληση ταξιδεύουν ως την Αθήνα, ανοίγουν για πρώτη φορά και επιτρέπουν στους λάτρεις του κρασιού να τα γνωρίσουν, αλλά και να τα αγοράσουν.

wine-library-4.jpg

Wine Journeys
To Wine Library γίνεται το μέσο που θα μας ταξιδέψει στους κορυφαίους οινοπροορισμούς του κόσμου. Κάθε εποχή ο Head Sommelier ξεκλειδώνει τα μυστικά και μίας διαφορετικής περιοχής του πλανήτη μέσα από τα πιο σπάνια κρασιά της.

Taste & Wine Workshops
Θέλετε να καταλάβετε ακόμα περισσότερα από τον γοητευτικό κόσμο του κρασιού; Ο Ευάγγελος Ψωφίδης επιμελείται μια σειρά από ιδιωτικά Taste & Wine Workshops, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων ποικιλιών σταφυλιού στον κόσμο και να μυηθείτε στην τέχνη του wine pairing.

*Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 3330737

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ