Wine Stories, τα καλύτερα για το κρασί λέγονται σε μια wine library
Η Μεγάλη Βρετανία προσφέρει εμπειρίες που κάθε οινόφιλος θα ήθελε να ζήσει
Η φράση «κόσμος του κρασιού» δεν βγήκε καθόλου τυχαία. Το κρασί είναι αυτό ακριβώς: ένας ολόκληρος, για πολλούς άγνωστος, κι όμως τόσο γοητευτικός κόσμος. Όταν αρχίζεις να μαθαίνεις τα μυστικά του, νιώθεις την έξαψη ενός περιηγητή. Μετά από μερικά ταξίδια, η μύτη αρχίζει να εκπαιδεύεται, το στόμα την ακολουθεί, και από εκεί και πέρα το μονοπάτι για την καρδιά αποδεικνύεται μονόδρομος. Δύσκολα μπορείς να αντισταθείς στη γοητεία αυτού του συναρπαστικά φτιαγμένου κόσμου. Όπως σε κάθε ταξίδι όμως χρειάζεσαι έναν οδηγό, έναν σωστό καθοδηγητή.
Το Wine Library του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία αναλαμβάνει αυτό το ρόλο μέσα από μοναδικές οινικές εμπειρίες που σωστά ονομάζει “Wine Stories”. Μέσα από τις ενότητες “Wine Legends of the World”, “Wine Trails”, “Wine Journeys” και “Taste & Wine Workshops” μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του οινικού κόσμου, ακόμα και εκείνα που παραμένουν πολύ καλά κρυμμένα. Κάθε ενότητα και μια εμπειρία.
Wine Legends of the World
O κ. Ευάγγελος Ψωφίδης Head Sommelier της Μεγάλης Βρετανίας και ο Αστέριος Κουστούδης executive chef του ξενοδοχείου εξερευνούν μέσα από ένα μοναδικό wine pairing τις κορυφαίες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου. Την Πέμπτη 26 Απριλίου (20.30-22.30) ιδιαίτερος προσκεκλημένος τους είναι ο Thomas Perrin. Στην οικογένεια Perrin ανήκει από το 1909 το θρυλικό “Chateau de Beaucastel”. Μέσα από μια μοναδική οινική δοκιμή ο κ. Perrin θα καθοδηγήσει τους παρευρισκόμενους στην αποκωδικοποίηση των μυστικών ενός ιδιαίτερου terroir, του Chateauneuf du Pape, ενώ ο βραβευμένος chef Αστέριος Κουστούδης θα επιλέξει ανάμεσα στις πιο εμπνευσμένες γευστικές δημιουργίες του με σκοπό να ταιριάξει τα μοναδικά αρώματα των σπάνιων αυτών κρασιών.
Wine Trails
Σε αυτή την ενότητα ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης υποδέχεται γνωστούς οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Μοναδικές συλλογές από σπάνιες φιάλες κρασιών που δεν διατίθενται προς πώληση ταξιδεύουν ως την Αθήνα, ανοίγουν για πρώτη φορά και επιτρέπουν στους λάτρεις του κρασιού να τα γνωρίσουν, αλλά και να τα αγοράσουν.
Wine Journeys
To Wine Library γίνεται το μέσο που θα μας ταξιδέψει στους κορυφαίους οινοπροορισμούς του κόσμου. Κάθε εποχή ο Head Sommelier ξεκλειδώνει τα μυστικά και μίας διαφορετικής περιοχής του πλανήτη μέσα από τα πιο σπάνια κρασιά της.
Taste & Wine Workshops
Θέλετε να καταλάβετε ακόμα περισσότερα από τον γοητευτικό κόσμο του κρασιού; Ο Ευάγγελος Ψωφίδης επιμελείται μια σειρά από ιδιωτικά Taste & Wine Workshops, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων ποικιλιών σταφυλιού στον κόσμο και να μυηθείτε στην τέχνη του wine pairing.
*Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 3330737
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.