- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Χρυσό Βραβείο στο Samos Anthemis και ασημένια διάκριση στο Samos Nectar
2 σαμιώτικα κρασιά βραβεύονται σε διεθνή διαγωνισμό
Η Σάμος είναι γνωστή για τα υπέροχα γλυκά κρασιά που βγάζει η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών (ΕΟΣ Σάμου). Το παράδοξο είναι ότι δεν είναι τόσο γνωστή στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό. Το σαμιώτικο κρασί (κυρίως μιλάμε για επιδόρπιο οίνο) εξάγεται σε 23 χώρες με μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά τη…Γαλλία!
Ο διαγωνισμός Concours Mondial de Bruxelles μετράει 24 χρόνια. Γνωστός για την αυστηρότητα και την απαιτητικότητα του, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, οινολόγοι, sommelier, γευσιγνώστες, κριτικοί οίνου αλλά και ερευνητές του κλάδου ελέγχουν όλα τα κρασιά που δηλώνουν συμμετοχή. Φέτος, ο αριθμός των κρασιών που διαγωνίζονταν ήταν τετραψήφιος: 9.080 διαφορετικά κρασιά από 50 χώρες κρίθηκαν, δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν με μεγάλη αυστηρότητα. Τα σαμιώτικα κρασιά όμως δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα.
Το Samos Anthemis (2011), ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς ωρίμανσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ και μαλακή, ισορροπημένη γεύση, απέσπασε Χρυσό Βραβείο. Παράλληλα, το Samos Nectar (2010), ίσως το ιστορικότερο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, παλαιωμένο για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια κέρδισε ασημένια διάκριση. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και τα δύο αυτά κρασιά έχουν βραβευτεί πολλές φορές για την εξαιρετική γεύση και ποιότητά τους. Ειδικά το Samos Anthemis βραβεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο διεθνή διαγωνισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.