- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οινόραμα 2017: Η επανάσταση του κρασιού σύντομα κοντά μας
Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών ξαναχτυπά 11-13 Μαρτίου
Έχω την εντύπωση ότι μέσα στην οικονομική κρίση οι άνθρωποι γίνονται πιο δημιουργικοί. Μάλλον γιατί η δημιουργία είναι ένας τρόπος αντίστασης. Ο χώρος του κρασιού λοιπόν, όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά δείχνει να αναπτύσσεται συνεχώς. Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά κρασιά έχουν κάνει άλματα, ταξιδεύουν στις αγορές του κόσμου, πρωταγωνιστούν στα αθηναϊκά wine bars που κι αυτά με τη σειρά τους πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι είναι αυτό που κινητοποίησε τους οινοπαραγωγούς, έτσι ώστε να στοχεύσουν στην υψηλή ποιότητα, στην αναβίωση των ντόπιων ποικιλιών, σε κρασιά που είναι έτοιμα να σταθούν επάξια δίπλα σε γνωστές διεθνώς ετικέτες.
Αυτά, και όσα ακόμα ερωτήματα θες, θα απαντηθούν στην έκθεση «Οινόραμα», που φέτος θα πραγματοποιηθεί 11-13 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Εδώ συγκεντρώνονται εκατοντάδες οινοποιεία από όλη την επικράτεια, ακόμα και από τα πιο απόμακρα σημεία της χώρας, και παρουσιάζουν σε όλους εμάς που αγαπάμε το κρασί χιλιάδες κρασιά. Μάλιστα, οι οργανωτές συμβουλεύουν το οινόφιλο κοινό να ακολουθήσουν το παράδειγμα των επαγγελματιών και να μην καταπίνουν τα κρασιά που δοκιμάζουν, αλλά να κάνουν χρήση των ειδικών «πτυελοδοχείων», έτσι ώστε να εξερευνήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρασιά.
Παράλληλα, στην αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων» θα παρουσιαστούν κρασιά από μικρά, άγνωστα οινοποιία και κρασιά με ελάχιστη οινολογική παρέμβαση, ενώ στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας» θα συστηθούμε με τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και θα κάνουμε μια στάση για φαγητό δοκιμάζοντας στρείδια Ατλαντικού, σάντουιτς με εξαιρετικά τυριά και φίνα αλλαντικά.
Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και φέτος το Οινόραμα συνοδεύεται από την “Athens Wine Week”, μια εβδομάδα αφιερωμένη στο κρασί. Γευσιγνωσίες, master classes, οινικά δείπνα και πολλές ακόμα ειδικές εκδηλώσεις μας περιμένουν από τη Δευτέρα 13/3 έως την Κυριακή 19/3. Οι δράσεις που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα οι «Μαγειρεύοντας για το κρασί» και “Athens Wine Week Flights” κατά τις οποίες εστιατόρια και wine bars προτείνουν στους καταναλωτές ειδικά σχεδιασμένα μενού σε προνομιακές τιμές.
Αν λοιπόν αγαπάτε το κρασί και θέλετε να κάνετε μια ωραία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας τώρα που μπήκε η άνοιξη, ορίστε η αφορμή σας. Και μάλιστα με διονυσιακό χαρακτήρα. Τι καλύτερο;
Info: Η είσοδος στη έκθεση είναι €10 και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Όλο το πρόγραμμα του Athens Wine Week εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.