Φέρε κι ένα τσιπουράκι που τ’ ορέχτηκα…
Ωραία τα κρασιά, ωραία και όλα τα ποτά, αλλά σαν τα ελληνικά αποστάγματα δεν έχει! Φαντάζεσαι πιο χαρούμενη συνάντηση από εκείνη που στο κέντρο της έχει μεζεδάκια και καραφάκια με τσίπουρο ή ούζο;
Με γνήσια ελληνική χροιά τα εν λόγω αποστάγματα, αλλά και τα ηδύποτα, έχουν πάρει πολύ τα πάνω τους τα τελευταία χρόνια. Οι παρέες τα προτιμούν, στις μέρες μας είναι και οι bartenders που τα αποθεώνουν. Δεν είναι λίγα τα κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο ή το ούζο που έχουν καταπλήξει τα πλήθη, ενώ ολοένα και περισσότεροι Έλληνες οινοποιοί κάνουν το ντεμπούτο τους στην παραγωγή αποσταγμάτων.
Με αυτά και με αυτά, μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής που αφορά σε αυτά είναι πιο καλοδεχούμενη από ποτέ. Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 έρχεται αυτή την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 (από13.00 έως 20.00 στην Αίγλη Ζαππείου) και απευθύνεται σε καταναλωτές και ανήσυχους επαγγελματίες.
Και είναι μια ωραία ευκαιρία να δοκιμάσεις τσίπουρα, τσικουδιές, αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, ούζα, μπράντι και λικέρ, όλα ελληνικής παραγωγής και μάλιστα κάποια από αυτά να είναι εξαιρετικά σπάνια (όπως απόσταγμα φραγκόσυκου, φατουράδα κ.α.). Εννοείται πως όλοι οι παραγωγοί θα είναι εκεί για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σου και να λύσουν όλες τις απορίες σου.
Σήμερα, τα ελληνικά αποστάγματα έχουν κάνει άλματα. Παράγονται με σύγχρονες μεθόδους, έχουν αποκτήσει λεπτότητα ενώ κάποια από αυτά παλιώνουν για χρόνια σε βαρέλια. Ο Ευστάθιος Βαρβαγιάνης θα μιλήσει για το καλό ούζο και ο Αργύρης Τσακίρης για το μπράντυ με ταυτόχρονη δοκιμή ενός παμπάλαιου ΒΟΤΡΥΣ. Κοντά τους, δημοσιογράφοι αλλά και barmen που θα μιλήσουν για το ελληνικό aperitivo και τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου κοκτέιλ, με αφετηρία ελληνικά ποτά και αποστάγματα.
Η είσοδος στην εκδήλωση έχει €8 και περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις.
*Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 διοργανώνει η εταιρεία Vinetum, εξειδικευμένη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.