Wine & Spirits

Φέρε κι ένα τσιπουράκι που τ’ ορέχτηκα…

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318647-627411.jpg

Ωραία τα κρασιά, ωραία και όλα τα ποτά, αλλά σαν τα ελληνικά αποστάγματα δεν έχει! Φαντάζεσαι πιο χαρούμενη συνάντηση από εκείνη που στο κέντρο της έχει μεζεδάκια και καραφάκια με τσίπουρο ή ούζο;

Με γνήσια ελληνική χροιά τα εν λόγω αποστάγματα, αλλά και τα ηδύποτα, έχουν πάρει πολύ τα πάνω τους τα τελευταία χρόνια. Οι παρέες τα προτιμούν, στις μέρες μας είναι και οι bartenders που τα αποθεώνουν. Δεν είναι λίγα τα κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο ή το ούζο που έχουν καταπλήξει τα πλήθη, ενώ ολοένα και περισσότεροι Έλληνες οινοποιοί κάνουν το ντεμπούτο τους στην παραγωγή αποσταγμάτων.

Με αυτά και με αυτά, μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής που αφορά σε αυτά είναι πιο καλοδεχούμενη από ποτέ. Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 έρχεται αυτή την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 (από13.00 έως 20.00 στην Αίγλη Ζαππείου) και απευθύνεται σε καταναλωτές και ανήσυχους επαγγελματίες.

image

Και είναι μια ωραία ευκαιρία να δοκιμάσεις τσίπουρα, τσικουδιές, αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, ούζα, μπράντι και λικέρ, όλα ελληνικής παραγωγής και μάλιστα κάποια από αυτά να είναι εξαιρετικά σπάνια (όπως απόσταγμα φραγκόσυκου, φατουράδα κ.α.). Εννοείται πως όλοι οι παραγωγοί θα είναι εκεί για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σου και να λύσουν όλες τις απορίες σου.

Σήμερα, τα ελληνικά αποστάγματα έχουν κάνει άλματα. Παράγονται με σύγχρονες μεθόδους, έχουν αποκτήσει λεπτότητα ενώ κάποια από αυτά παλιώνουν για χρόνια σε βαρέλια. Ο Ευστάθιος Βαρβαγιάνης θα μιλήσει για το καλό ούζο και ο Αργύρης Τσακίρης για το μπράντυ με ταυτόχρονη δοκιμή ενός παμπάλαιου ΒΟΤΡΥΣ. Κοντά τους, δημοσιογράφοι αλλά και barmen που θα μιλήσουν για το ελληνικό aperitivo και τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου κοκτέιλ, με αφετηρία ελληνικά ποτά και αποστάγματα.

Η είσοδος στην εκδήλωση έχει €8 και περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις.

*Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 διοργανώνει η εταιρεία Vinetum, εξειδικευμένη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.