- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ποιος είναι ο καλύτερος σεφ του κόσμου;
Ανακατατάξεις στα βραβεία του βρετανικού περιοδικού Restaurant
Τον καλύτερο σεφ του κόσμου ψήφισε και φέτος η διεθνής επιτροπή του διαγωνισμού «τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον Κόσμο» του περιοδικού Restaurant που χορηγούνται από το S. Pellegrino και Acqua Panna.
Ο κατάλογος ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στο Guild Hall στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής και ενώπιον της ελίτ του κέτερινγκ. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στους αδερφούς Roca από την Ισπανία, το δεύτερο στον Μ. Bottura από τη Μοδένα της Ιταλίας, ενώ η πτώση του Rene Redzepi στην τρίτη θέση και η άνοδος της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής στους δέκα πρώτους, ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Το βραβείο για τον καλύτερο σεφ ζαχαροπλαστικής δόθηκε στον αδελφό του Ferran Adria, Albert.
Ποιος, όμως, επιλέγει τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο; Χμμ. Έχουμε και λέμε: υπάρχει μία κριτική επιτροπή 972 ψηφοφόρων, σε 27 χώρες. Κάθε χώρα έχει 36 ψηφοφόρους και καθένας μπορεί να υποδείξει ως επτά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων τέσσερις στη χώρα του και τα τρία σε άλλες. Το 34% των ψηφοφόρων αποτελείται από σεφ και εστιάτορες, το 33% από δημοσιογράφους και το άλλο 33% από ταξιδιώτες με γνώσεις γκουρμέ κουζίνας. Και κάπως έτσι βγαίνει.
Φωτογραφία: Οι αδερφοί Roca
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.