Σιροπιαστά ή σοκολατένια; 11 ζαχαροπλαστεία με τέλεια γλυκά

Sourloulou: Το γλυκοπωλείο του Περιστερίου που έκανε τη γεύση… τέχνη

Αυτή είναι μια ιστορία φτιαγμένη από βούτυρο, πραλίνα και αγάπη

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sourloulou
Sourloulou
Sourloulou
Sourloulou
Sourloulou

Στην καρδιά του Περιστερίου, εκεί όπου οι μυρωδιές της βάφλας και της σοκολάτας σε οδηγούν από μακριά, η Sourloulou κλέβει καρδιές. Είναι το σημείο που αγαπούν τα ζευγάρια, οι μικρές παρέες και όσοι αναζητούν αυθεντικές γλυκές γεύσεις, φτιαγμένες με φαντασία και μεράκι. Από την πρώτη κιόλας επίσκεψη καταλαβαίνεις ότι κάθε δημιουργία εδώ κρύβει μια προσωπική πινελιά – μια ιστορία φτιαγμένη από βούτυρο, πραλίνα και αγάπη.

Όλοι μιλούν για τις περίφημες βαφλόμπαλες: τα τραγανά μπαλάκια από χειροποίητη ζύμη βάφλας, γεμισμένα με πραλίνα και σερβιρισμένα με τη σος της επιλογής σου. Ένα έδεσμα τόσο απολαυστικό, που έχει αποκτήσει τους δικούς του φανατικούς. Εξίσου αξεπέραστη είναι η εμπειρία του προφιτερόλ, που «στήνεται» μπροστά σου: με ολόφρεσκο choux, πλούσια σοκολάτα και μπάλα παγωτό, που απογειώνει τη γεύση.

Η ιστορία της Sourloulou ξεκίνησε με το κλασικό cheesecake, το οποίο παραμένει ένα από τα ατού της. Φτιαγμένο στο χέρι, με χειροποίητες σάλτσες καραμέλας ή φρούτων του δάσους, είναι η πιο γλυκιά απόδειξη ότι η απλότητα δεν χάνει ποτέ τη δύναμή της.

Στα layer cakes, το red velvet, το carrot και το caramel velvet υπόσχονται εκρηκτικούς συνδυασμούς, ενώ το πληθωρικό chocolate είναι μια αμαρτία που αξίζει κάθε κουταλιά. Αν προτιμάς ατομικά γλυκά, δοκίμασε ένα μιλφέιγ, μια πάστα cookies ή τα αρωματικά κρεμέ με μήλο ή φιστίκι και, φυσικά, την αγαπημένη όλων lemon pie.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η Κωνσταντίνα Στραβοδήμου, η pastry chef που σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, με φαντασία και αγάπη για τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, δίνει ζωή σε κάθε γλυκιά δημιουργία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου