Σιροπιαστά ή σοκολατένια; 11 ζαχαροπλαστεία με τέλεια γλυκά

Το Πρώτο: Tο φημισμένο γαλακτομπούρεκο

Από το ρυζόγαλο και τα σιροπιαστά μέχρι τα φρεσκοψημένα γλυκά, κάθε γλυκό είναι ξεχωριστό

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Πρώτο
Το Πρώτο
Το Πρώτο

Από το 1954, το Πρώτο Γαλακτομπούρεκο παραμένει ένα από τα πλέον εμβληματικά ονόματα στη ζαχαροπλαστική. Το πρώτο κατάστημα του Ελληνικού (Γούναρη 4) διαχειρίζεται η αδερφή του Χρήστου Κροκίδα. Η τρίτη γενιά, πλέον, συνεχίζει να τιμά καθημερινά τη γλυκιά αυτή κληρονομιά, με τον ίδιο σεβασμό στην παράδοση. Η φήμη του στήθηκε γύρω από το αυθεντικό γαλακτομπούρεκο με το τραγανό φύλλο, τη βελούδινη κρέμα και το σιρόπι.

Από το ρυζόγαλο και τα σιροπιαστά μέχρι τα φρεσκοψημένα γλυκά, κάθε παρασκευή φέρει τη σφραγίδα μιας χειροποίητης διαδικασίας που δεν έχει αλλοιωθεί εδώ και επτά δεκαετίες. Με τη δική του παραγωγική μονάδα, το Πρώτο του Παλαιού Φαλήρου, που είναι το νέο κατάστημα, περνά στη νέα εποχή, παρουσιάζοντας το δικό του παγωτό, φτιαγμένο από αγνά υλικά, σε λιανική αλλά και σε χονδρική.

Στρατηγού Μακρυγιάννη 22, Μοσχάτο
Ζησιμοπούλου 83, Παλαιό Φάληρο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου